• El sistema està complementat per 18 quilòmetres de col·lectors en alta, 10 estacions de bombament i una planta depuradora incorporada al Pla de Sanejament l’any 1993
 
  • La depuradora té una capacitat de tractament per a 35.000 m³/dia i 175.000 habitants equivalents
 
Depuradora Tarragona
El sistema de sanejament de Tarragona ha tractat i depurat més de 8,5 hm3 d’aigua residual durant el 2014. Aquesta xifra és lleugerament inferior a la registrada en anys anteriors: 2011: 9,5 hm3; 2012: 9 hm3 i 2013: 9 hm3. Aquest descens es deu a la suma de diversos factors com la pluviometria, l’estalvi en el consum a nivell domèstic i a la menor aportació procedent del sector industrial. Aquests fets es constaten en la majoria de depuradores de mida mitjana i gran de Catalunya.
 
El sistema de sanejament de Tarragona dóna servei als nuclis de Tarragona, Constantí i els Pallaresos, situant-se l’estació depuradora dins el terme municipal de Tarragona. A més de la planta, construïda l’any 1993 amb una capacitat màxima de tractament de 35.000 m3/dia (175.000 habitants equivalents), el sistema compta amb 18 quilòmetres de col·lectors en alta i 10 estacions de bombament L’administració competent de la gestió del sistema és l’Ajuntament de Tarragona.
 
 
Dades tècniques del sistema de sanejament de Tarragona
 
La depuradora de Tarragona, situada a l’interior del recinte portuari,  consta d’un sistema de depuració biològic. Disposa de dues línies de tractament, la de l’aigua amb el pretractament, la decantació primària, el procés biològic i la decantació secundària i la línea de tractament de fangs on trobem els espessidors per flotació, digestors anaeròbics i deshidratació per centrífugues.  un compostatge. I finalment la línea de tractament del biogàs procedent dels digestors de fangs i la cogeneració.
 
L’estació depuradora duu a terme, de mitjana, el tractament de 24.000 m³/dia assolint plenament el compliment de la Directiva 91/271 en l’eliminació de la càrrega orgànica.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la població catalana.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 331

Foto

Foto
JPG | 1877