El president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Carles Sala, i el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut,  han signat un conveni de col·laboració pel qual la Diputació de Girona aportarà, per aquest any 2015, fins a 60.000 euros a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per donar suport a les entitats del tercer sector de Girona que gestionen pisos  pera persones en risc d’exclusió social  que formen part de la Xarxa d’Habitatges d’Inserció Social.
 
El fort impacte de la crisi econòmica ha provocat un empobriment d’amplis sectors de la població i un enduriment de les condicions de vida de les persones que ja vivien en situació d’exclusió. Alhora, aquest impacte l’estan patint també grups socials que, fins ara, es consideraven integrats. L’habitatge és una de les necessitats bàsiques més afectades. Com a conseqüència, les entitats que gestionen els pisos inclosos dins la Xarxa d’habitatges d’inserció social han vist desbordades les seves previsions i precisen reforçar els ajuts per mantenir-los en funcionament.
 
Actualment, un total de 15 entitats formen part de la Xarxa a la demarcació de Girona i gestionen 97 habitatges. Es tracta de pisos on les persones que s’hi allotgen poden gaudir, a més d’una llar digna, de suport psicosocial per ajudar-les a reintegrar-se a la societat. S’adrecen, entre d’altres, a persones sense llar, dones víctimes de la violència, drogodependents, persones amb trastorns mentals, receptors de prestacions econòmiques molt baixes, joves extutelats i altres situacions anàlogues que requereixen una especial atenció.
 

Són les entitats del tercer sector les que es fan càrrec del pagament del lloguer i de les despeses corrents dels pisos (llum, aigua, gas, etc.), així com del seu manteniment. A banda, cada entitat fixa els paràmetres d’estada i les condicions dels inquilins. Els fons procedents de la Diputació de Girona ajudaran, per tant, a cobrir aquestes despeses.

 
Entitats que formen part de la Xarxa d’Habitatges d’Inserció de la demarcació de Girona
 
Entitat
Habitatges gestionats
Associació de suport i acollida a l’immigrant Àkan
4
Associació Tallers
20
Càritas Diocesal de Girona
6
Consorci Centre d’acolliment i serveis socials La Sopa
3
Escaler SCCL / Suara Cooperativa
2
Fundació Obra Social Comunitària Bellvitge
2
Fundació Plataforma Educativa
2
Fundació Privada Aspronis
8
Fundació Privada de serveis assistencials de la Garrotxa-Fageda
5
Fundació Privada Drissa
5
Fundació Resilis
5
Fundació Ser Gi
32
Fundació Privada Adis
1
Fundació Astres
1
Fundació Atart
1
TOTAL
97
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 46