Govern

El Govern reestructura el SOC per modernitzar el sistema públic d'ocupació i donar una millor resposta integrada a les necessitats de treballadors i empreses

query_builder   12 maig 2015 14:13

event_note Nota de premsa

El Govern reestructura el SOC per modernitzar el sistema públic d'ocupació i donar una millor resposta integrada a les necessitats de treballadors i empreses

 
  • Forma part del procés per modernitzar les estructures administratives del sistema públic d’ocupació i oferir una visió integrada i propera al territori
 
  • Entre d’altres novetats, es creen noves àrees específiques per millorar l’ocupabilitat dels joves o per atendre adequadament la verificació i supervisió de les polítiques actives d’ocupació
 
El Govern ha aprovat el decret de reestructuració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les persones i de les empreses que conformen el mercat laboral català. La reestructuració del SOC, acompanyada d’un nou model de desenvolupament de polítiques actives d’ocupació més properes al territori, és una iniciativa del Govern per modernitzar el sistema públic d’ocupació i les seves estructures administratives i treballar amb una visió integrada de les polítiques d’ocupació.
 
A partir de l’entrada en vigor del decret, el Servei d’Ocupació de Catalunya s’estructurarà en 7 subdireccions generals: polítiques actives d’ocupació; ocupació juvenil; verificació i supervisió; ocupació i territori; secretaria tècnica; recursos humans, organització i qualitat; i de gestió econòmica i patrimoni.
 
Novetats de l'estructura del SOC
 
-          Es crea l'àrea d'ocupació juvenil per millorar l'ocupabilitat dels joves i la seva inserció laboral, promovent la implementació de totes les actuacions dissenyades en el si del SOC, en el marc del programa europeu Garantia Juvenil a Catalunya.
 
-          Es crea una nova Àrea d'acords territorials que permetrà al SOC apropar les polítiques ocupacionals al territori i treballar per facilitar la concertació que fomenti l'ocupació i el desenvolupament local.
 
-         Es crea la subdirecció de verificació i supervisió per atendre adequadament el seguiment i la justificació de les polítiques actives d'ocupació finançades pel SOC que requereixen el control de l’ens.
 
Es crea la subdirecció general d'ocupació i territori, que aglutina les competències de l'àrea d'intermediació i orientació laboral, i les de la nova Àrea de Serveis a l'Empresa. La nova estructura territorial racionalitza l'estructura del SOC i concentra les 7 direccions territorials actuals en una única unitat de comandament, que es coordinarà amb les delegacions territorials del Departament d'Empresa i Ocupació.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined