• La modernització del sistema públic d’ocupació, de les estructures administratives i la visió integrada de les polítiques d’ocupació, més properes al territori, claus de la reestructuració
 
  • Es creen noves àrees específiques per a joves, empreses, de verificació, supervisió i justificació de les polítiques actives d’ocupació, entre d’altres.
 
 
El Govern ha aprovat avui el decret de reestructuració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per donar resposta a les necessitats de les persones i de les empreses que conformen el mercat laboral català.
 
La reestructuració del SOC, acompanyada d’un nou model de desenvolupament de polítiques actives d’ocupació, més properes al territori, és una iniciativa del Govern per modernitzar el sistema públic d’ocupació, de les seves estructures administratives i treballar amb una visió integrada de les polítiques d’ocupació,
 
El Servei d’Ocupació de Catalunya s’estructurarà, a partir de l’entrada en vigor del decret, en set subdireccions generals: la de polítiques actives d’ocupació; ocupació juvenil; verificació i supervisió; ocupació i territori; secretaria tècnica; recursos humans, organització i qualitat; i de gestió econòmica i patrimoni.
 
 
Novetats de l’estructura del SOC
 
  • Es crea l’Àrea d’ocupació juvenil amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat dels joves i la seva inserció laboral promovent la implementació de totes les actuacions dissenyades en el si del SOC en el marc del programa europeu Garantia Juvenil a Catalunya
 
  • Es crea una nova Àrea d’acords territorials, que permetrà al SOC apropar les polítiques ocupacionals al territori i treballar per facilitar la concertació arreu de Catalunya que fomenti l’ocupació i el desenvolupament local.
 
 
  • Es crea la subdirecció de verificació i supervisió per atendre adequadament el seguiment i justificació de les polítiques actives d’ocupació finançades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i que requereixen el control des del SOC.
 
  • Es crea la subdirecció general d’ocupació i territori, amb les competències de l’àrea d’intermediació i orientació laboral, més les de la nova Àrea de Serveis a l’Empresa. La nova estructura territorial racionalitza l’actual del SOC, concentra les actuals set direccions territorials en una única unitat de comandament, que es coordinarà amb les delegacions territorials del Departament d’Empresa i Ocupació.