El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha felicitat avui els components de la selecció catalana de bàsquet en cadira de rodes d'edat escolar, que van proclamar-se per primera vegada campions d’Espanya de seleccions autonòmiques en el campionat disputat a Zuera (Saragossa) l’abril passat.
sge
Foto: Jordi Estruch
L’acte, que ha tingut lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, ha reunit els jugadors que van assolir aquest èxit, acompanyats dels tècnics, familiars i el president de la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física, Josep Giménez.
 
Catalunya, que vèncer tots els partits de la competició, va guanyar la medalla d’or desplegant un bon nivell de bàsquet després de superar Aragó en la final per 50 a 26. En la semifinal prèvia, el combinat català havia derrotat Galícia per 56 a 27.
 
Ivan Tibau s’ha mostrat “agraït” per un títol “molt important que posa en valor el treball i l’esforç dels jugadors”. “Sou una gran família, i tots heu posat el vostre gra de sorra per aconseguir la victòria”, ha dit el secretari general de l’Esport, que ha felicitat la tasca dels esportistes, tècnics, clubs i, en especial, els pares, que “sou bàsics perquè els joves d’aquestes edats puguin fer esport”. “Des del Govern, fem aquesta recepció per reconèixer la vostra contribució a fer de l’esport una via de formació personal”, ha conclòs.  
                         
Josep Giménez, per la seva banda, ha destacat la fita assolida per la selecció catalana i ha assegurat que “lluitarem per mantenir aquest alt nivell, com ho hem fet per assolir el campionat”. Finalment, el capità de la selecció, Carles Molina, ha agraït el suport de les institucions i pares, així com els entrenadors, “que sempre confieu en nosaltres”, i ha anunciat que es retira de la selecció amb el desig complert de guanyar la medalla d’or.
 
Els jugadors catalans que han guanyat el Campionat d’Espanya són Arnau Serrats, Raul Ortiz, David Jofre, Oscar Onrubia, Carles Molina i Victor Cortada, del Club Esportiu Sant Nicolau (Sabadell); Biel Llopis i Biel Carbó, de l’Escola AFA-UNES Sant Feliu de Llobregat, i Victor Hermosilla, de l’escola de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física. Els tècnics que han dirigit l’equip han estat Oriol Claret, entrenador, i Ihomara Burgos, assistent.
 
 

1  

Imatges

Fotografia de la recepció (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la recepció (Autor: Jordi Estruch) 464