FOTO WEB
Un moment de l'acte.
 
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i conseller delegat executiu de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), ambdós organismes del Departament, Jordi Bort, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Vicenç Estanyol, ha presidit, aquest matí, l’acte de lliurament del certificat d’inscripció de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli de l’Empordà en el registre de DOP de la Unió Europea (UE), que s’ha celebrat al Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries.
 
Josep Maria Pelegrí ha obert la seva intervenció felicitant la DOP per aquest “gran salt qualitatiu” de l’oli de l’Empordà, que –com ha fet palès- “és la crònica viva d’un llegat que mira cap al futur amb optimisme, i el la inscripció és el reconeixement a la feina d’anys de molts productors anònims, és la certificació internacional que ajuda a obrir i consolidar mercats, i la materialització d’un projecte iniciat fa anys de la mà de tothom. Aquesta es una certificació que suma, que multiplica, i que ha de continuar sent una projecte il·lusionador i de tothom”. 
 
Pelegrí ha fet constar que es tracta del 19è producte català protegit per la UE, i que les DOP són distintius oficials reservats a productes típics arrelats a una regió que els proporciona un caràcter específic i un sabor inimitable, “perquè són el resultat de la relació existent entre el producte, l’entorn i el talent humà. D’aquesta manera, la qualitat i les característiques del producte són fruit del medi geogràfic en què es realitza la producció, transformació i elaboració. I en el cas de l’oli de l’Empordà es tracta d’un oli extra verge madur, equilibrat, afruitat, d’intensitat mitjana i amb un cert grau de picant; és un oli de qualitat basat en varietats autòctones de la zona; un oli amb sabor a Tramuntana, que ara porta el valor afegit i distintiu que garanteix la qualitat i el rigor amb què es produeix”.
 
En aquest punt, el conseller ha assenyalat que “ara cal donar a conèixer la vostra singularitat, el vostre caràcter únic, la vostra autenticitat; acostar la nova marca, fer-la visible, situar-la al top of mind”.
 
D’altra banda, Josep Maria Pelegrí també s’ha referit a l’oli d’oliva com “les gotes d’or de la Dieta Mediterrània, que és sinònim de salut, producte 100% natural, sa i dietètic, imprescindible per viure més anys amb més qualitat de vida, per a la prevenció”; alhora que a la conveniència d’apropar al públic les evidències científiques en aquest sentit i, d’atesa la proximitat amb França, acostar l’oli al consumidor internacional i ensenyar-li les immenses possibilitats culinàries que té”.
 
En aquest punt, Pelegrí també ha instat a difondre “els enormes avantatges per a la salut d’una sana dieta mediterrània, d’una dieta on l’oli es troba sempre a taula; i de ‘modernitzar’ l’oli, tal i com s’ha fet amb altres productes, un producte essencial en l’alimentació del segle XXI”.
 
Finalment, el conseller ha remarcat que “avui l’economia gironina ens demostra la seva aposta per l’excel·lència, en un moment en què tots hem de competir en un mercat global i cada cop més exigent amb els nivells de qualitat”, i ha tancat la seva intervenció desitjant que la DOP Oli de l’Empordà “us doni un gran i pròsper recorregut”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de l'acte.

Imatge de l'acte.
JPG | 646