El Departament concertarà quatre places de llar amb suport a benefici dels treballadors de la Fundació La Fageda
El Departament de Benestar Social i Família, per mitjà de la Secretaria d’Inclusió Social i Promoció de l’Autonomia Personal, ha anunciat la concertació de noves places per a persones amb malaltia mental a la Garrotxa. En concret, es concertaran quatre places de llar amb suport a benefici dels treballadors de La Fageda, Fundació Privada de Serveis Assistencials de la Garrotxa.
 
Aquest servei es desenvolupa en un habitatge ordinari integrat a la societat que constitueix el domicili de les persones usuàries. Es tracta d’un recurs ja habilitat que havia estat en funcionament en el passat però que es va veure interromput a causa de les dificultats pressupostàries, tant de la Fundació com del propi Departament a l’hora de concertar noves places. Gràcies a l’esforç d’uns i altres en breu es podrà tornar a activar.
 
L’anunci s’emmarca en el paquet de més de 700 places que enguany el Departament de Benestar Social i Família preveu finançar en l’àmbit dels serveis socials especialitzats arreu de Catalunya, adreçades bàsicament a persones amb discapacitat, persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental i persones amb VIH-sida, tal com va anunciar la consellera Neus Munté la setmana passada al Parlament.
 
La Fundació La Fageda és una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre creada a Olot l’any 1982 que té com a finalitat la integració laboral de les persones de la comarca de la Garrotxa amb discapacitat intel·lectual o malalties mentals. Actualment hi treballen 270 persones entre usuaris i professionals. La seva seu social, Mas Els Casals, està ubicada a la Fageda d’en Jordà, en ple Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En concret, compta amb un servei de teràpia ocupacional i un centre especial de treball a la Fageda, un servei de llar residència i un servei de suport a l’autonomia a la pròpia llar a Olot.