Blocs de Can Garcia

L'INCASÒL adjudica la primera fase dels enderrocs al barri de Can Garcia de Manlleu

query_builder   13 maig 2015 17:03

event_note Nota de premsa

L'INCASÒL adjudica la primera fase dels enderrocs al barri de Can Garcia de Manlleu

Les obres afectaran a 128 pisos dels blocs de Can Garcia i tindran una durada aproximada de 6 mesos i mig
L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha adjudicat les obres per enderrocar una primera fase dels habitatges de Can Garcia a l’empresa Control Demeter, SL. Es tracta de 128 pisos que conformen les tres escales situades als números 26, 28 i 30 del carrer Batlle Garcia Estrada i dels aparcaments del número 24 del carrer Pintor Guàrdia. Les obres compten amb un pressupost de 591.108€ (IVA exclòs) i un termini d’execució aproximat de sis mesos i mig.
 
Els treballs d’enderroc s’iniciaran de forma manual planta a planta, des de la coberta fins el sostre de la tercera planta, i a totes les alçades en la finca més propera a l’edificació del número 32 del carrer Batlle Garcia Estrada. A la resta de plantes, s’executarà l’enderroc amb mitjans mecànics. Pel que fa a la runa i els residus que se’n generin, s’efectuarà la retirada selectiva dels mateixos.
 
Durant l’execució de les obres existiran afectacions viàries en alguns dels carrers on es situen els edificis a enderrocar. El carrer del Pintor Guàrdia restarà tallat a la circulació en el seu tram entre els carrers de Mossèn Aulet i Batlle Garcia Estrada. Així mateix, es desviarà la circulació en el tram afectat del carrer Batlle Garcia Estrada per la via auxiliar.
  
Pel que fa a la segona fase de l’enderroc, que compren els 128 habitatges i 6 locals amb front al carrer de Mossèn Aulet, l’INCASÒL ha adquirit per mutu acord 45 d’ells. Pel que fa a l’ocupació s’ha arribat a acords de tapiat que han permès inutilitzar 78 habitatges que actualment estan buits, i dels 50 habitatges ocupats, tan sols es té constància de 28 drets de reallotjament.
 
Aquestes circumstàncies permeten afirmar que pel que fa a l’adquisició s’ha materialitzat el 68% de les inversions i que, pel que fa al buidat d’habitatges, s’ha resolt el 80% dels casos. Les inversions corresponents a les actuacions pendents, inclosa la segona fase d’enderroc, depenen dels pressupostos dels propers exercicis, però la previsió actual és que la remodelació de Can Garcia es pugui donar per finalitzada en el bienni 2016-2017.
 
Can Garcia és un conjunt de 256 habitatges que es va construir als anys seixanta i que presenta greus patologies constructives. Està format per dos blocs de planta baixa més 11 plantes pis situats al barri de l’Erm, a l’illa delimitada pels carrers Mossèn Aulet, Pintor Guàrdia, Batlle Garcia Estrada i Passatge dels Oms.
 
A partir dels convenis signats entre la Generalitat i l’Ajuntament de Manlleu, l’INCASÒL ha promogut la construcció de tres edificis amb un total de 70 habitatges per tal de traslladar-hi els propietaris amb dret a reallotjament de Can Garcia. Pel que fa als arrendataris, s’ha posat en marxa un procés de reallotjament a diferents indrets del municipi en col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Els serveis socials de Manlleu treballen també en un programa d’acompanyament per tal d’incrementar les possibilitats d’integració social d’aquestes famílies.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 193

undefined
undefined
undefined
undefined