La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, acompanyada per l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha visitat aquest dijous el pis amb suport per a persones amb malaltia mental de l’Associació Salut Mental Ondara Sió. Neus Munté ha aprofitat la seva visita per anunciar la concertació de les 4 places que configuren aquest equipament i que permetrà la seva posada en marxa.
 
Neus Munté ha explicat que aquestes places pertanyen al paquet de més de 700 places que enguany el Departament preveu finançar en l’àmbit dels serveis socials especialitzats arreu de Catalunya, adreçades bàsicament a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental (un 42% de les places), persones amb discapacitat (36%)  i persones amb VIH-sida (22%).
 
La creació d’aquestes noves places parteix de la necessitat de destinar recursos públics a la correcció de certs desajustos que s’hagin pogut produir en la cobertura dels diferents serveis, tot posant l’accent en el principi d’equilibri territorial.
 
La consellera també ha destacat que "el Departament està fent una aposta decidida per serveis com per exemple el de Cervera, amb una clara component comunitària i inclusiva, alternatius a la institucionalització, amb una important despesa pública, i que tenen un major impacte en la normalització i l’autonomia de les persones".
 
L’Associació Salut Mental Ondara Sió
L’Associació Salut Mental Ondarà Sió va néixer l’any 2006 amb la voluntat d’acollir i recolzar les persones amb malaltia mental de les comarques de l’Urgell i la Segarra i les seves famílies.
 
Entre d’altres serveis, ofereix informació i assessorament a les famílies, organitza tallers per promoure l’autonomia personal de les persones amb malaltia mental, assistència psicològica i activitats de formació i sensibilització.