Durant la XVII Jornada de Vacunes, organitzada pel Servei Regional a Girona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, s’ha informat d’aspectes de caire legal, a més de presentar les principals novetats d’aquest any
Fotografia de la Jornada
Més d’un centenar de professionals han participat aquest matí a la XVII Jornada de Vacunes de Girona, organitzada pel Servei Regional a Girona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que ha tingut lloc a l’EspaiCaixa de Girona. Durant la trobada s’han tractat aspectes pràctics sobre les vacunes, com ara les principals novetats d’aquest any pel que fa a les vacunacions o aspectes de caire legal. En els aspectes legals, una de les ponències ha estat a càrrec del magistrat César Tolosa Tribiño que ha posat sobre la taula qüestions relacionades amb l’administració de vacunes que més preocupen els professionals.
 
També s’hi han pogut escoltar ponències sobre la vacunació dels professionals sanitaris, l’avaluació que es fa amb les visites als centres vacunals, la vacunació antimeningococ B i el valor de les vacunes. A més, també hi ha hagut una taula rodona en la qual els professionals de diferents centres vacunals han exposat les seves experiències. En aquest sentit, s’ha parlat de la seguretat i la conservació de les vacunes, del registre de vacunes en situacions especials, i de la vacunació contra la tos ferina en les embarassades.

La Jornada ha acabat amb la resolució de casos pràctics, quan els participants han pogut exposar els seus dubtes i preocupacions, que han estat respostos per tècnics de l’Agència de Salut Pública especialistes en vacunacions.