• En el marc del programa TECNIOspring d’ACCIÓ, en les properes setmanes 8 investigadors començaran els seus projectes de recerca aplicada en centres estrangers i 7 en centres tecnològics i grups de recerca catalans TECNIO.
 
  • El programa, cofinançat per la Comissió Europea, ha donat suport des del 2013, en total, als intercanvis internacionals de 44 investigadors catalans, europeus i de la resta del món.
 
 
La Generalitat de Catalunya ha donat suport als intercanvis internacionals de 15 nous investigadors catalans, europeus i de la resta del món per impulsar la transferència tecnològica a Catalunya. En el marc de la tercera convocatòria del programa TECNIOspring d’ACCIÓ –l’Agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació-, cofinançat per la Comissió Europea, els investigadors començaran els seus projectes les properes setmanes.
 
En concret, 8 són professionals residents a Catalunya que desenvoluparan projectes de recerca aplicada a l’estranger durant un any per després poder aplicar el coneixement adquirit al nostre país durant el segon any del projecte en un centre TECNIO (modalitat de sortida i retorn). Els altres 7 investigadors són residents a l’exterior que duran a terme els seus projectes de 2 anys de durada a Catalunya en centres TECNIO (modalitat d’entrada).
 
Des del 2013, en total, la Generalitat ha donat suport a 44 investigadors a través d’aquest programa. Segons la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, “amb el programa TECNIOspring els centres tecnològics TECNIO adquireixen coneixement de l’estranger que s’acaba transferint a les empreses catalanes. Al mateix temps, és una eina que ens permet captar talent català de professionals que resideixen fora de Catalunya i dotar d’experiència investigadors catalans al fer recerca aplicada a l’estranger.
 
El programa TECNIOspring, cofinançat per la Comissió Europea en el marc de les Marie Curie Actions, té un pressupost de 7,8 milions d’euros per al període 2013-2017, i es concreta en quatre convocatòries. A falta de la darrera, que s’obrirà el mes vinent, fins ara s’ha donat suport a 44 investigadors (27 de sortida i retorn  i 17 d’entrada), 20 dels quals són catalans (http://accio.gencat.cat/mapa-tecniospring).
 
D’acord amb l’estratègia d’especialització intel·ligent RIS3CAT, els principals sectors dels seus projectes han estat els de la salut, l’energia i els recursos i els sistemes industrials.