• Les ventades afectaran sobretot als extrems nord i sud de Catalunya durant el dia d’avui i demà
  • Davant la previsió de forts vents, Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del pla d’emergències PROCICAT
  • Protecció Civil de la Generalitat també ha emès una Prealerta del Pla INUNCAT per la previsió de fort onatge avui i demà a l’Empordà
 
 
Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya SMC de fortes ratxes de vent avui i demà dissabte als extremes nord i sud de Catalunya.
 
Segons informa l’SMC es podran donar ratxes de vent superiors als 90 km/h. Avui, el vent afectarà les comarques del nord de Catalunya, especialment l’Alt Empordà, i també les comarques de Terres de l’Ebre, el Priorat i el Baix Camp. Demà dissabte les comarques més afectades seran l’Alt Empordà, el Pla de l’Estany i Girona.
 
El vent bufarà avui de component nord i oest i al Pirineu les ratxes màximes s’assoliran a les cotes més altes. Demà el vent bufarà de component nord.
 
Donat que estem a les portes del cap de setmana, Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la prudència especialment els desplaçaments a les zones afectades per fort vent durant aquests dies. També es recorda la recomanació de retirar testos i altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recollir la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident. Al carrer, vigileu amb el mobiliari urbà, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. Tots els consells de Protecció Civil davant ventades a http://interior.gencat.cat/ventades
 
Prealerta INUNCAT per Estat de la Mar
També en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, Protecció Civil de la Generalitat ha emès una PREALERTA del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per l’estat de la mar.
 
Es preveuen onades superiors a 2’5 metres (maregassa) avui i demà, a les comarques de l’Alt i Baix Empordà.
 
Durant l’episodi, es preveu mar de fons del nord. Les alçades màximes s’assoliran al nord de Cap de Creus i Cap de Begur. Es demana extremar les precaucions en activitats professionals i recreatives en les zones afectades en els moments de més mala mar.