Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a Benifallet (Baix Ebre)

query_builder   15 maig 2015 12:26

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a Benifallet (Baix Ebre)

  • Els mitjans aeris no poden actuar pel vent de mestral que bufa a la zona
  • Segons les darreres informacions l’incendi evoluciona favorablement
A les 10.16 hores d’aquest matí, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi forestal a la zona de la partida del Figueral, a Benifallet.
 
El dispositiu d’extinció s’ha activat amb 26 dotacions terrestres, entre camions d’aigua, vehicles lleugers i les unitats del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals). Els tres mitjans aeris que es desplaçaven cap a l’incendi no han pogut actuar a causa del vent de mestral que bufa a la zona.
 
Els Bombers treballen per evitar que el foc sobrepassi la carretera ja que a partir d’aquest punt té molt potencial de vegetació per poder propagar-se. Segons les darreres informacions però, el foc evoluciona favorablement.
 
L’incendi ha començat al costat del riu i ha avançat en direcció la carretera C-12, que va de Benifallet a Rasquera, que com a mesura preventiva ha estat tallada a la circulació, segons informa el Servei Català de Trànsit. Es poden utilitzar com a vies alternatives la C-43 i la TV-3022. Fins al lloc també s’han desplaçat patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra així com efectius dels Agents Rurals i de les ADF de la zona. També s’ha desplaçat, amb caràcter preventiu, una ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques).
 
Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT
 
undefined
undefined
undefined
undefined