·        Aquest increment productiu és possible gràcies a una innovadora línia de pintura de recanvis que no és present a cap de les altres 4 plantes d’exteriors que Faurecia té a l’Estat espanyol.
 
·        Gran part de la producció de la planta de Sant Andreu de la Barca es destina a vehicles de la marca SEAT, tot i que Faurecia també proveeix Nissan i Ford.
 
·        L’empresa francesa ha comptat amb el suport l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat de Catalunya.
 
L’empresa francesa Faurecia ha invertit 1,2 milions d’euros en un nou centre productiu amb una innovadora línia de pintura de recanvis que li ha permès multiplicar per quatre la producció, passant de 300 a 1.200 peces de recanvi per a para-xocs cada dia. L’activitat principal de la planta és la producció de para-xocs en sèrie, en fabrica uns 2.400 cada dia, però la línia de fabricació de recanvis permet a Faurencia afegir volum de producció a la planta de Sant Andreu de la Barca.
 
Aquesta nova línia de pintura contribueix al manteniment de la plantilla de Sant Andreu de la Barca. Jacek Andreas Michalec, director de Vendes per a Volkswagen i SEAT de Faurecia explica que “la nova línia de pintura és exclusiva a la planta de Sant Andreu de la Barca i ens permet augmentar la capacitat de producció assumint la fabricació de recanvis de les altres plantes de Faurecia a l’Estat espanyol”.
 
La majoria de les peces que produeix la fàbrica catalana es destinen a cotxes de la marca SEAT, que és el principal client de la planta amb el 85% de la seva facturació. La planta del Baix Llobregat treballa també per a Nissan i Ford.
 
En aquest projecte, Faurecia ha comptat amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya.
 
Faurecia és el sisè proveïdor mundial en equips per a l’automoció i disposa de quatre principals àrees de negoci: seients de vehicles, tecnologies de control d’emissions, sistemes d’interior i exteriors d’automòbils. El 2014, el grup Faurecia va assolir una facturació de 18.800 milions d’euros i comptava de 99.500 treballadors a 34 països, 330 centres de treball i 30 d’R+D.
 
A l’Estat espanyol, a més de la planta de Sant Andreu de la Barca, el negoci d’exteriors de Faurecia també és present a Tudela, Almussafes, Valladolid i Madrid.