FOTO WEB
Un moment del recorregut pel certamen firal.
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona i a la Catalunya Central, Neus Ferrete, ha presidit, aquest migdia, l’obertura oficial de la 63a Fira de Sant Isidre de Solsona.
 
Josep Maria Pelegrí ha obert la seva intervenció fent palès que aquesta és “la gran fira de la comarca, una fira que viu un dels seus millors moments, plenament consolidada, que invita a venir a Solsona, que sempre esdevé l’expressió del dinamisme agrícola i ramader de la comarca, un reflex de la comarca i dels seus valors. I així, és com ha aconseguit ser un referent”; agraint a la comissió organitzadora, a l’Ajuntament i a tots els agents socials i econòmics la feina realitzada, i agraint també “el simbolisme del cartell d’enguany, que demostra la vigència de la pagesia i la seva presència en el món actual”.
 
Pelegrí ha remarcat la importància del valor afegit i de la promoció com a claus per a créixer afirmant que “la fira us ha de permetre valoritzar al màxim la vostra producció, aportar valor afegit a la ja més que contrastada qualitat dels vostres productes, i així captar més públic i més consumidor, és un bon aparador per a donar-vos  a conèixer i promocionar-vos. I a més, entre tots, administració, productors, prescriptors, etcètera, hem de promoure el consum de productes de qualitat i proximitat”
 
En aquest punt, Pelegrí ha constatat que “el sector agroalimentari és més necessari que mai. Tenim un sector fort, emprenedor i innovador, preocupat pels productes que ofereix (qualitat, sostenibilitat. Quilòmetre 0), que fa molt més que produir: transformació, comercialització, transfereix, comparteix”; i ha assenyalat que, segons les últimes dades de la Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB), la indústria agroalimentària ha duplicat la seva activitat en l’última dècada, i el 2014 ha creat ocupació i ha registrat un nou rècord d’exportacions. “Això és gràcies al treball de tot el clúster, de tots els agents que van del camp a la taula”, ha afegit Pelegrí.
FOTO WEB 2
Imatge de l'acte d'obertura de la Fira.
El conseller també s’ha referit a la prevenció d’incendis atès que, com ha indicat, “Sant Isidre ens ha arribat amb un episodi gens habitual per a aquesta època de l’any: les altes temperatures han fet avançar l’alerta per incendis forestals. No hi ha les condicions per a què es doni un incendi d’alta intensitat com a l’estiu, però sí condicions de risc que en aquesta època de l’any no haurien de donar-se”; i d’aquí que hagi demanat prevenció, responsabilitat, seny, i “anar en compte en les situacions quotidianes. Com a societat hem d’estar a l’aguait i prendre precaucions, perquè els episodis de calor estan desestacionalitzant el risc de fosc, i tots som conscients dels danys que causa un gran incendi, no només aquell any, sinó també els següents”.
 
Finalment, Josep Maria Pelegrí ha tancat la seva intervenció desitjant “bona Fira de Sant Isidre i que, un cop més, us situeu Solsona com a punt de referència de la qualitat, la proximitat i de l’agricultura i la ramaderia”, i congratulant-se de participar en certàmens com aquest que “mantenen els elements tradicionals, mostren la feina ben feta dels nostres productors i dignifiquen la vida rural. Per això també he volgut estar avui a Solsona, per a aportar el meu granet de sorra a aquesta causa. Tant jo com el Departament que represento compartim amb vosaltres aquest valor emocional i sentimental per la terra, aquesta voluntat per a impulsar les economies de les zones rurals, i per a demostrar a la Catalunya urbana que no som un problema sinó una font d’oportunitats”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

5  

Fitxers adjunts

Foto 1.

Foto 1.
JPG | 304

Foto 2.

Foto 2.
JPG | 386

Foto 3.

Foto 3.
JPG | 324

Foto 4.

Foto 4.
JPG | 373

Foto 5.

Foto 5.
JPG | 503