Els museus catalans celebren del Dia Internacional dels Museus compromesos per a una societat sostenible

S'han organitzat més de 150 activitats arreu de Catalunya

query_builder   18 maig 2015 08:13

event_note Nota de premsa

Els museus catalans celebren del Dia Internacional dels Museus compromesos per a una societat sostenible

S'han organitzat més de 150 activitats arreu de Catalunya

  • El Dia Internacional dels Museus se celebra el dilluns 18 de maig, encara que durant el cap de setmana de 16 i 17 de maig hi ha la majoria d’actes
  • Tallers, visites guiades, representacions teatrals i actuacions de música són algunes de les activitats que s’organitzen per commemorar el DIM
  • Catalunya compta amb 116 museus, que es tradueixen en 226 equipaments museístics, i 389 col·leccions obertes al públic
Els museus catalans celebren el Dia Internacional dels Museus compromesos per una societat sostenible
 
El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat anualment pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.
 
L’edició d’enguany està dedicada al tema Museus per a una societat sostenible, tot reconeixent el paper que juguen els museus en l’educació social de la ciutadania per tal de fomentar una major conscienciació al voltant de les repercussions actuals de l'acció de l'home al nostre planeta i de les necessitats imperatives de canviar el model econòmic i social.
 
 
S’han organitzat  més de 150 activitats arreu de Catalunya
 
Els museus catalans organitzen més de 150 activitats arreu del territori per commemorar la diada internacional. Cal dir, que l’esdeveniment més popular d’aquest dia és la jornada de portes obertes de forma gratuïta que els museus ofereixen als seus visitants. Molts d’ells ofereixen també altres atractius com recreacions històriques, conferències, visites guiades, concerts i tallers.
 
Una de les activitats principals de les celebracions del Dia Internacional és la Nit dels Museus, iniciativa del Consell d’Europa que se celebra el proper 16 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obriran les portes fins més enllà de la mitjanit amb diverses activitats.
 
Totes les activitats previstes als museus catalans amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus es poden consultar al web http://cultura.gencat.cat/ca/.
undefined
undefined
undefined
undefined