Territori i Sostenibilitat millora la seguretat viària a la C-59 a Santa Perpètua de Mogoda

query_builder   16 maig 2015 11:00

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat millora la seguretat viària a la C-59 a Santa Perpètua de Mogoda

  • Les obres se situen a l’entorn de l’enllaç amb l’N-152a i tenen com a objectiu augmentar la capacitat de la carretera i afavorir la fluïdesa del trànsit
 
  • Els treballs compten amb un pressupost de prop de 200.000 euros i finalitzaran a mitjan juny
C-59 Santa Perpètua de Mogoda
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat aquesta setmana obres de millora de la seguretat viària a la C-59, a l’enllaç amb l’N-152a. Les obres tenen com a objectiu millorar la capacitat de la via i contribuir a la reducció de l’accidentalitat, amb l’eixamplament de la carretera C-59 i l’ampliació del ramal d’incorporació a aquesta via com actuacions principals. Els treballs compten amb un pressupost d’uns 200.000 euros i finalitzaran a mitjan juny.
 
Actualment, en l’enllaç amb l’N-152a al terme de Santa Perpètua de Mogoda, la C-59 perd un dels dos carrils de la calçada en sentit descendent. Les obres consistiran en l’eixamplament d’aquesta calçada en aquest tram per dotar-la d’un carril més i donar continuïtat al doble carril que actualment queda interromput. D’aquesta manera, es donarà a la via una major capacitat i es millorarà la seguretat viària i la mobilitat. En aquest punt, la C-59 registra un trànsit de 38.679 vehicles diaris de mitjana.
 
La carretera N-152a, en aquest tram, enllaça les poblacions de la Llagosta i Mollet del Vallès i també dóna accés a la C-59 en direcció a la C-33 i a la C-17. L’actuació abasta una longitud d’uns 300 metres i es concentra al sentit descendent de la C-59, direcció Barcelona.
 
Els treballs, que han començat amb les tasques prèvies i de senyalització, també comportaran l’ampliació del ramal d’incorporació a la C-59 i es completaran amb l’adaptació de la il·luminació i el drenatge de la carretera a la nova configuració de l’enllaç.
 
Pel que fa a les afectacions al trànsit, es produiran només en sentit descendent i consistiran en una reducció de l’amplada del carril de circulació, lligada a la disminució de la velocitat màxima de circulació per tal garantir la seguretat. Es mantindrà en tot moment un carril per a la circulació en sentit descendent. En la darrera fase de l’obra, per tal d’estendre l’última capa de paviment, s’afectarà tota la calçada, en horari nocturn, tot donant pas alternatiu als vehicles i puntualment es tallaran els ramals d’entrada i de sortida de la C-59.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1130

undefined
undefined
undefined
undefined