• El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha participat aquesta tarda en la celebració de la festa del patró dels procuradors, sant Iu
 
  • “La tasca del procurador contribueix a facilitar la vida als ciutadans i a l’Administració de justícia, així com a la seguretat dels continguts jurídics”, ha afirmat Germà Gordó
Departament de Justícia
El conseller de Justícia, Germà Gordó, en el marc de la celebració de la festivitat de sant Iu, patró dels procuradors dels tribunals de Barcelona, ha reclamat, de la mateixa manera que ho ha fet el màxim representant dels procuradors a Catalunya, la reforma de la Llei orgànica del poder judicial per poder crear el Consell de Justícia de Catalunya. “Hem demanat que ens el deixin crear, ja que està a l’Estatut i que el mateix Tribunal Constitucional l’avala. El necessitem per millorar la justícia a casa nostra”, ha explicat el conseller.  
 
Germà Gordó ha fet notar que la professió dels procuradors “és principalment facilitadora i també té una funció mediadora”. En aquest sentit, el conseller ha remarcat que la figura del procurador es troba “al bell mig” dels processos judicials. Això els permet tenir una bona perspectiva tant de les causes que es presenten als jutjats com d’aquelles que podrien trobar una solució dialogada. “La tasca dels procuradors és essencial. Facilita la vida al ciutadà, però també a la mateixa Administració de justícia”, ha afirmat.
 
Durant el seu parlament, Gordó ha felicitat els procuradors amb 25 anys de col·legiació i ha reiterat que contribueixen a la “protecció jurídica dels ciutadans, a la celeritat dels processos i a la seguretat dels continguts jurídics”.
 
Germà Gordó ha recordat també que a Catalunya són necessaris mil jutges i s’ha compromès a posar tots els recursos humans i materials que calguin per cobrir aquesta necessitat. “El Govern de Catalunya, quan s’ha augmentat el nombre d’òrgans judicials, sempre ha fet la dotació corresponent de recursos humans i materials.” En aquest sentit, el titular de Justícia ha remarcat que “és imprescindible aquest augment de la planta judicial. S’ha de tenir una justícia més àgil, més ràpida, i s’ha de poder fer bé la feina”.
 
El titular de Justícia ha finalitzat la seva intervenció encoratjant tots els actors implicats a canviar el funcionament de l’Administració de justícia i ha conclòs: “Necessitem ja una reforma profunda de l’Administració de justícia.”

1  

Imatges

Acte Sant Iu

Acte Sant Iu 57