El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 15 de maig fins a les 20.00 h d’avui diumenge 17, no s’ha registrat cap accident de trànsit amb víctimes mortals al conjunt de carreteres i autopistes catalanes.
 
Pel que fa a mobilitat, les vies que aquesta tarda estan registrant més volum de trànsit de retorn cap a l’àrea metropolitana de Barcelona són l’N-340 a Torredembarra, el Vendrell i Castellet i la Gornal,  la C-32 a Viladecans i Gavà, la C-31 a Sitges, la C-32 a Mataró, l’AP-7 a la Roca del Vallès, la C-58 a Montcada i Reixac i la B-20 a Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. A l’AP-7 a Sant Sadurní d’Anoia s’ha tallat un carril en sentit nord a causa d’un sinistre que ha complicat la circulació en direcció Barcelona, a la C-60 s’ha restringit un carril a la Roca del Vallès per anar cap a Granollers per un accident amb diversos vehicles implicats i a la C-31, un accident lleu ha obligat a tallar un carril a Gavà en sentit nord. A la C-15 a la Pobla de Claramunt s’està circulant  amb pas alternatiu a causa d’un accident. A més, a la Selva, la GI-555 s’ha tallat a Riudarenes en els dos sentits de la marxa com a conseqüència d’una sortida de via d’una motocicleta que ha causat un ferit menys greu segons el SEM.  
 
D’altra banda, amb motiu del partit de futbol entre el RCD Espanyol i el Reial Madrid s’han habilitat mesures especials de regulació del trànsit per minimitzar retencions en els accessos a l’estadi Cornellà-El Prat.
 
Aquest matí, a la C-58 s’ha registrat un accident amb un turisme implicat i un ferit greu a l’altura de Ripollet (hora d’avís: 07.35 h) que ha restringit la circulació en sentit sud. Fins a les 11 h aproximadament, només s’ha pogut circular per un carril en direcció Barcelona i hi ha hagut aturades entre Ripollet i Montcada i Reixac.
 
D’altra banda, amb motiu de la triatló de mitjana distància Ironman 70.3, s’ha posat en funcionament un dispositiu especial de trànsit  per tal de minimitzar possibles afectacions viàries derivades d’aquesta prova esportiva que ha transcorregut entre el Maresme (Calella) i el Vallès Oriental (Montseny).  La C-61 s’ha tallat a Sant Celoni en direcció Mataró i diverses carreteres han patit restriccions viàries al llarg del matí derivades de la triatló, sense ocasionar complicacions en la circulació. A causa d’una altra prova esportiva, “Pujada en costa Guardiola-Cerdanyola”, s’han adoptat mesures especials a la sortida de Ripoll i La Pobla de Lillet de la C-16 en sentit sud per enllaçar amb la BV-4021 i B-402, vies que han estat tallades a l’altura de Guardiola de Berguedà. D’altra banda cap a les 13.50 h s’ha tallat un carril de l’AP-7 a Maçanet de la Seva en sentit sud com conseqüència d’un incendi de matolls a la mitjana de la via.
 
Ahir dissabte, les afectacions més destacades es van registrar a causa d’accidents. Durant el matí, es va circular amb pas alternatiu a la C-51 a Valls arran d’un encalç entre dos vehicles; a la C-245 es va tallar un carril a Sant Boi de Llobregat direcció Cornellà com a conseqüència d’un sinistre múltiple i la T-313 a l’altura de Duesaigües es va tallar en els dos sentits de la marxa per un accident amb una motocicleta implicada. El seu conductor va resultar ferit de caràcter greu i va ser evacuat en helicòpter a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. A primer a hora de la tarda, una topada entre dos turismes va obligar a circular amb pas alternatiu a la C-31 a Calafell.