• El cap del Govern destaca la trajectòria i la contribució científica de la doctora britànica, especialista en la investigació dels primats
  • Goodall rebrà el premi en el decurs d’una cerimònia de lliurament que tindrà lloc el 27 de juliol, al Palau de la Generalitat
El president Mas, acompanyat de Xavier Rubert de Ventós, en un moment de la roda de premsa (Foto: Jordi Bedmar)
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet públic aquest migdia el nom de la doctora Jane Goodall com a guanyadora del XXVII Premi Internacional Catalunya. Amb aquest premi, que atorga el Govern, s’ha volgut reconèixer “tota la trajectòria i la contribució científica” d’aquesta antropòloga i primatòloga britànica, segons ha anunciat el cap del Govern.
 
El jurat del Premi, que presideix el president Mas, va decidir per unanimitat atorgar aquest guardó a Jane Goodall pel seu triple vessant analític, empíric i compromès”. L’acta del jurat ressalta així mateix “d’una banda, la seva transcendental contribució científica, que ens ha dut a una millor comprensió de la natura, la cultura i el comportament humans (entre altres coses, en mostrar-nos que no són fenòmens independents). De l’altra, el reconeixement que aquest fet suposa la promoció de la solidaritat dels éssers vius, la sostenibilitat del seu entorn i la pau entre els homes mateixos”.
 
El president Mas ha fet l’anunci de la guanyadora del Premi en el decurs d’una roda de premsa, que s’ha fet al Palau de la Generalitat, i en la qual han intervingut també el president delegat del Premi, Xavier Rubert de Ventós, i el president de l’Institut Jane Goodall a Espanya i Europa, Ferran Guallar, que ha llegit un missatge d’agraïment de la mateixa Goodall.
 
El cap de l’Executiu ha destacat en la seva intervenció que amb aquest guardó “volem distingir persones que destaquen al món per treballar a favor de la ciència, de la pau i de la cultura, i per haver deixat petjada a la humanitat”. Artur Mas ha subratllat que la concessió del Premi “és una manera perquè Catalunya estigui present al món, com ho està per altres condicions i circumstàncies en aquest moment”.
 
El president s’ha mostrat convençut que aquest reconeixement a Jane Goodall serà molt ben valorat a nivell internacional i ha recordat que la doctora britànica és molt coneguda a casa nostra, on ha viatjat en diferents ocasions, en l'última de les quals el cap del Govern mateix la va rebre en una reunió al Parlament de Catalunya. Jane Goodall viatjarà a Barcelona el 27 de juliol per recollir aquest guardó, que es lliurarà en el decurs d’una cerimònia presidida pel president Mas, al Palau de la Generalitat.
 
El Premi Internacional Catalunya és atorgat anualment per la Generalitat per distingir aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. En la convocatòria d’enguany hi han concorregut un total de 152 candidatures provinents de 52 països, presentades per 180 institucions i pel mateix jurat. L’any passat va ser guardonat amb el Premi l’arquebisbe sud-africà Desmond Tutu.
 
 

1  

Imatges

El president a la roda de premsa

El president a la roda de premsa 609

1  

Vídeos

Roda de premsa íntegra

2  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 613

Declaració Jane Goodall

Declaració Jane Goodall
PDF | 147