Via ciclista Ter

Territori i Sostenibilitat sotmet a informació pública l'estudi del tram de la via ciclista del Ter entre Llanars i Setcases

query_builder   18 maig 2015 16:42

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat sotmet a informació pública l'estudi del tram de la via ciclista del Ter entre Llanars i Setcases

  • L’estudi s’emmarca en el projecte per donar continuïtat a la ruta del Ferro
 
  • El tram que s’impulsa té una longitud de 9,3 quilòmetres i comporta una inversió estimada en 2,9 MEUR
Via ciclista Ter
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el procés d’informació pública de l’estudi informatiu i de l’estudi d’impacte ambiental del tram entre Llanars i Setcases de la via ciclista del Ter. Aquesta via, que donarà continuïtat a la ruta del Ferro (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses) fins a Setcases, transcorre en un entorn de gran sensibilitat ambiental i paisatgística: la capçalera del Ter, envoltada de prats i boscos, amb nuclis urbans singulars. A més, connectarà amb la via cicloturística Pirinexus, que utilitza un tram d’enllaç per accedir a la ruta del Carrilet, a Sant Joan de les Abadesses i a Camprodon.
 
El tram que ara se sotmet a informació pública, entre Llanars i Setcases, tindrà una longitud de 9,3 quilòmetres i una amplada de tres metres, inclou cinc guals sobre el riu Ter i quatre passarel·les de fusta sobre els diversos torrents que travessa. El traçat s’ha dividit en dos trams:
 
  • Llanars – Vilallonga de Ter, de prop de 3 quilòmetres de longitud. Inclou la construcció de dues passarel·les de 15 i 10 metres i d’un pas inferior.
 
L’opció de traçat considerada més adient per l’estudi discorre en paral·lel a la carretera GIV-5263 pel marge esquerre (sentit Setcases) i manté la filera d’arbres existent, que quedarà entremig. Es disposa, així, una franja àmplia de terreny que permet garantir unes bones condicions de seguretat, visibilitat i comoditat.
 
A l’inici del tram, es preveu l’execució d’un mur rampa per salvar el desnivell sense afectar la GIV-5264; posteriorment, creua els torrents Gran i de la Paloma mitjançant dues passarel·les i, en arribar al nucli de Vilallonga de Ter, creua la carretera per un nou pas inferior per evitar travessar la carretera en superfície.
 
  • Vilallonga de  Ter - Setcases, de 6,4 quilòmetres de longitud. Comprèn la construcció de tres passarel·les de 10 metres, diversos guals i un pas inferior.
 
Al llarg d’aquest tram, el riu Ter serpenteja tot apropant-se i allunyant-se de la carretera GIV-5264, fet que condiciona el traçat de la via ciclista proposada. Així, la via transcorre entre la carretera i el riu quan hi ha prou espai i se situa a l’altra banda del riu i de la carretera quan aquests són contigus.
 
El tram s’inicia a l’entrada del nucli urbà de Vilallonga de Ter pel carrer de Setcases i discorre per diversos carrers del municipi fins al camí existent que discorre en paral·lel a la GIV-5264 pel marge dret (sentit Setcases) fins al cementiri. A partir d’aquí, s’executa el tram nou de la via ciclista, que ha de creuar el Ter en diverses ocasions buscant el corredor més òptim per encabir la via ciclista.
 
Cal indicar que el projecte inclou el desplaçament de la carretera en uns 285 metres de longitud per tal d’encaixar la via ciclista –que en aquest punt serà més estreta--  i que s’habilitarà una zona de descans a l’entorn del gual del Catllar. La via verda finalitza al nucli urbà de Setcases.
 
Per minimitzar l’impacte en l’entorn, s’ha ajustat el traçat de la nova via verda a les característiques geogràfiques i ambientals de la zona, minimitzant els punts de creuament a les zones sensibles.
 
Via verda del Ter
 
El tram que ara se sotmet a informació pública correspon al final de la via verda del Ter, de 26 quilòmetres de longitud en total i una inversió estimada de 8,6 MEUR. El Departament de Territori i Sostenibilitat està impulsant els projectes constructius dels altres dos trams de la via verda del Ter: Sant Joan de les Abadesses – Camí del pont de Reixac, amb el projecte constructiu redactat, i Sant Joan de les Abadesses – Llanars, amb el projecte constructiu en fase molt avançada de redacció.

1  

Imatges

Mapa

Mapa 627

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 134

undefined
undefined
undefined
undefined