El director de l'SCT, Joan Josep Isern, presenta a Montgat el Pla Local de Seguretat Viària del municipi

query_builder   19 maig 2015 10:41

event_note Nota de premsa

El director de l'SCT, Joan Josep Isern, presenta a Montgat el Pla Local de Seguretat Viària del municipi

sct
 
 
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha presentat aquest matí el Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) de Montgat (Maresme) juntament amb l’alcalde del municipi, Francesc X. Garcia.
 
Amb el desplegament del PLSV a Montgat, que té una població de 11.315 habitants (Idescat 2014), es pretenen aplicar mesures concretes per tal de millorar la seguretat viària en el terme municipal, així com reduir la sinistralitat viària amb víctimes que s’hi registra. Convé destacar que Montgat ja disposa de convenis amb l’SCT de cessió de cinemòmetres i etilòmetres, i l’elaboració conjunta d’aquest Pla Local de Seguretat Viària és un pas més del municipi en matèria de prevenció d’accident de trànsit.
 
El PLSV se centra, entre d’altres àmbits, en la pacificació de la velocitat i en la millora de l’accessibilitat als passos de vianants i voreres per afavorir la circulació dels vianants i les persones amb mobilitat reduïda, així com de la visibilitat en les interseccions, cruïlles i rotondes urbanes. En concret, les propostes d’intervenció del Pla són principalment a interseccions i rotondes del carrer Riera Sant Jordi, al carrer Vilares i a la plaça de la Mare.
 
Impulsar Plans Locals de Seguretat Viària en els municipis amb menys de 20.000 habitants així com fer-ne el seguiment, l'avaluació i actualització, és un dels objectius que el Servei Català de Trànsit s’ha marcat en el Pla de Seguretat Viària 2014-2016. 
 
Des de l’any 2006, en l'àmbit local l’SCT realitza aquests plans que tenen com a objectiu reduir el nombre de víctimes per accident de trànsit, reduir el nombre d’accidents amb víctimes, coordinar diferents àrees de l’Ajuntament en tasques contra la sinistralitat, concretar un eix d’actuacions a favor de la seguretat viària i elaborar mesures per tal d’aconseguir els objectius plantejats. Fins a l'any 2014 es van elaborar un total de 175 PLSV, que inclouen tots els municipis de més de 20.000 habitants, capitals de comarca i d'altres municipis que ho han sol·licitat. En total, els municipis on s'ha realitzat PLSV representen el 84,1% de la població catalana.
 
Per al trienni 2014-2016 es preveu dotar de PLSV tots aquells que tenen població entre 10.000 i 20.000 habitants i encara no han elaborat el seu pla, així com també tots aquells municipis que ho demanin.
undefined
undefined
undefined
undefined