Foto
·    Les escoles que participen en aquesta trobada formativa provenen de Nîmes (França), Güstrow (Alemanya) i Legionowo (Polònia)
 
·    Aquesta iniciativa forma part d’un conveni de col·laboració i d’intercanvi entre l’ISPC i aquestes tres escoles.
 
 
Un grup format per 24 estudiants i instructors provinents de tres escoles de policia de França, Alemanya i Polònia participen aquesta setmana en un intercanvi a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.
 
Aquesta trobada és fruit d’un conveni de col·laboració i d’intercanvi entre l’ISPC i les escoles de policia de Nimes, Güstrow i Legionowo, de manera que cada any s’organitzen dues trobades en un dels països participants i enguany li correspon a l’Escola de Policia de Catalunya. Durant el mes de març els caps de les tres escoles ja van visitar les instal·lacions de l’ISPC per preparar aquesta estada.
 
La delegació va arribar diumenge a Catalunya i ahir van començar les sessions de treball. Al llarg de la setmana, tant estudiants com instructors podran conèixer de primera mà el model formatiu de l’ISPC així com les seves instal·lacions. A més a més l’estada inclou visites a diverses comissaries dels Mossos d’Esquadra, per al coneixement de l’operativa policial.
 
L’any passat l’escola de Nimes va ser l’amfitriona, mentre que l’any que ve ho serà l’escola alemanya de Güstrow i el 2017 li correspondrà a Polònia, per així anar continuant el cicle.
 
L’ISPC manté, a través de l’Escola de Policia, diversos acords i convenis amb altres centres formatius policials per a oferir programes d'intercanvi tant de professionals com d’alumnes. Aquests intercanvis permeten conèixer els models policials i de seguretat pública d’altres països de la Unió Europea, comparar els models de polítiques públiques de seguretat, i conèixer aspectes concrets de l'operativa policial o de la seva formació, entre d’altres aspectes.