Els resultats de l’enquesta Òmnibus publicada per la Generalitat de Catalunya aquest 2015 han posat de manifest que:
 
-          Gairebé 8 de de cada 10 llegeixen les etiquetes dels aliments que consumeixen; i, d’aquests que ho fan, 7 de cada 10 entenen la informació que aquestes contenen.
 
-          La informació més valorada pels consumidors és la que informa sobre les dates de caducitat o de consum preferent. I 2 de cada 3 consumidors lectors de les etiquetes dels aliments voldrien més informació sobre la qualitat dels aliments.
 
-          Gairebé 9 de cada 10 afirmen que els aliments que compra li mereixen confiança.
 
En aquest àmbit, des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, s’està impulsant diverses actuacions amb l’objectiu de donar confiança als consumidors, com ara:
 
-          verificació de la implementació de la nova normativa sobre etiquetatge dels aliments,
-          control de la informació relativa a l’origen de les carns fresques,
-          i control de la correcta utilització dels distintius de qualitat diferenciada i de la venda de proximitat.
 
Aquestes actuacions es duen a terme conjuntament amb l'Agència de Salut Pública i amb l'Agència Catalana del Consum, per tal de controlar tota la cadena agroalimentària i garantir la veracitat i la idoneïtat de les informacions de les etiquetes dels aliments, per a prevenir possibles fraus i minimitzar que indueixin a error als consumidors, i treballant per a millorar la comprensió per part dels consumidors de la informació de les etiquetes dels aliments.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.