El conseller de Justícia s’ha mostrat convençut, en declaracions a l'espai L'Entrevista de La Xarxa, realitzat per la periodista Mònica Hernández, que el català acabarà sent un requisit per exercir la carrera judicial i fiscal a Catalunya
 
Gordó ha avançat que els treballs sobre el Llibre blanc de la justícia estaran fets abans de finals d’any
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha posat de manifest, en unes declaracions a l'espai L'Entrevista de La Xarxa, conduït per la periodista Mònica Hernández, que “si tenim un Consell de Justícia propi, tindrem una Administració de justícia millor a casa nostra”. En aquest sentit, ha recordat que és necessari modificar la Llei orgànica del poder judicial i que, per aquest motiu, s’han presentat recentment esmenes al Congrés, les quals, però, no han reeixit.  
 
Gordó ha subratllat que el Consell de Justícia de Catalunya està previst a l’Estatut i que la sentència del Tribunal Constitucional avala la seva creació si es modifica la Llei orgànica del poder judicial. Sobre aquest punt ha aclarit: “Aquesta és la petició que hem fet a Madrid un munt de vegades”. I ha remarcat que “un informe del Consell General del Poder Judicial ens donava la raó”.
 
El conseller ha explicat que el Departament de Justícia ha creat un grup de treball per tirar endavant aquest Consell: “Perquè és la nostra voluntat i perquè hi ha una resolució del Parlament, hem iniciat  els tràmits per crear-lo”. Però ha matisat: “Si el tirem endavant amb el marc jurídic actual, no ens permetrà cap descentralització real del Consell General del Poder Judicial i serà bàsicament de caràcter assessor i consultiu, que no és el que preveu l’Estatut.”
 
Sobre la recent votació al Congrés dels Diputats en contra que el català sigui requisit per als jutges, magistrats i fiscals que treballin a Catalunya, Gordó s’ha mostrat convençut que “és una batalla que guanyarem”. I ha afegit que ho farem “parlant i dialogant, com s’han de fer sempre les coses”. Segons el criteri del conseller, “si és obligatori saber el castellà per a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, també hauria de ser obligatori saber el català”. Germà Gordó ha continuat dient que aquesta modificació també depèn de la Llei orgànica del poder judicial i ha revelat que manté converses amb el ministre de Justícia que el fan ser “mitjanament optimista” en aquesta qüestió.
 
El diàleg també està sent l’eina per avançar en altres projectes. En el desplegament de l’oficina judicial, el titular de Justícia ha insistit que la planificació s’ha fet de manera consensuada i dialogada amb la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “Hem fet un calendari conjunt. La Sala de Govern del TSJC ens va dir que no comencéssim pels partits judicials que estaven millor, sinó pels més difícils. Per això, el nou esquema de desplegament de l’oficina judicial respon a aquesta petició.” I ha concretat: “Ara hem fet Girona i Olot i La Seu; estem fent Cornellà i el Vendrell, i començarem Amposta, Balaguer i Santa Coloma de Gramenet i Sant Boi”.
 
Gordó també ha avançat, en el marc d’aquesta entrevista, que el ritme dels treballs sobre el Llibre blanc de la justícia estaran enllestits abans del 31 de desembre d’enguany.
 
En l’àmbit penitenciari, el conseller ha volgut deixar clar que el Govern està absolutament vigilant pel que fa a fenòmens com el gihadisme gràcies a les “polítiques que s’apliquen des de fa anys amb molt bons resultats”. “Quan no es feia res a la resta de presons de l’Estat, nosaltres aquí ja fèiem un treball molt personalitzat”, ha reivindicat el conseller. “Els que estan fent coses noves és perquè no feien res”, ha conclòs.
 
El conseller també ha estat crític amb la presó permanent revisable i s’ha mostrat confiat que “durarà poc temps a l’ordenament jurídic perquè, en realitat, és la cadena perpètua”, la qual, segons ha remarcat, “va clarament contra la reinserció, que és un mandat constitucional”. “Ha estat una reculada de dècades”, ha opinat, i ha donat per segur que el Tribunal Constitucional o el futur govern l’eliminaran.