18è Fòrum Europeu d'Ecoinnovació

Dues empreses catalanes, guanyadores de Premis EMAS europeus

query_builder   21 maig 2015 12:20

event_note Nota de premsa

18è Fòrum Europeu d'Ecoinnovació

Dues empreses catalanes, guanyadores de Premis EMAS europeus

  • Comexi Group Industries, de Riudellots de la Selva, i Lapage Original, de Badalona, s’enduen el guardó entre els 22 nominats de tot Europa

 

  • L’EMAS és el sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals, d'ús voluntari per a les organitzacions que vulguin assumir una responsabilitat ambiental i econòmica, millorar el seu comportament ambiental i comunicar els seus resultats ambientals

 

  • El nostre país es troba en la quarta posició d’Europa en nombre d’empreses registrades
 
Lliurament de l'EMAS a Lapage Original
 
Dues empreses catalanes s’han endut els premis EMAS europeus d’aquest any. Es tracta de La Page Original, que hi optava en la categoria de microorganitzacions i Comexi Group Industries S.A.U, que hi participava en la categoria de grans organitzacions del sector privat.
 
La Page Original és un estudi de disseny gràfic de Badalona amb tan sols tres treballadors que, adoptant criteris ambientals en la fase inicial del disseny, redueix el seu propi impacte ambiental i fa més eficients els productes finals dels clients.
 
Comexi Group Industries S.A.U, localitzat a Riudellots de la Selva, treballa en el sector dels envasos flexibles, bàsicament d'aliments. En destaca la reducció de l'impacte ambiental al llarg de la cadena de valor dels embalatges. L'ecoinnovació deriva de la combinació de dues tecnologies diferents,  la impressió flexogràfica i l’offset, per aconseguir un procés d'impressió lliure de solvents i fotoiniciadors. L'empresa ha desenvolupat una patent i la màquina ja ha sortit al mercat. Els seus competidors han estat l’empresa de serveis ambientals austríaca Energie AG Oberösterreich Umwelt Service GmbH, el proveïdor d’automoció industrial alemany Schaeffler Technologies AG, l’empresa de restauració italiana Autogrill Villoresi Est, la seu maltesa de la multinacional de materials semiconductors STMicroelectronics, i la planta de ciment de CEMEX de la ciutat polonesa de Che³m.
 
Els representants de totes dues empreses van recollir el guardó ahir al vespre, en una cerimònia celebrada a Barcelona en el marc del 18è Fòrum Europeu d’Ecoinnovació. El  director d’Economia Verda de la Comissió Europea, Kestutis Sadauskas, i la directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, van ser els encarregats de lliurar-los-el.
 
 
El sistema de gestió ambiental EMAS
 
L'EMAS és el sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals (Eco-Management and Audit Scheme). És una eina d'ús voluntari disponible per a qualsevol organització que operi en algun sector econòmic de la Unió Europea o de fora i que vulgui assumir una responsabilitat ambiental i econòmica, millorar el seu comportament ambiental, i comunicar els seus resultats ambientals a la societat i a les parts interessades en general. El seu logotip garanteix la veracitat de la informació que faciliten les organitzacions que el llueixen. A Catalunya, la Direcció General de Qualitat Ambiental, del Departament de Territori i Sostenibilitat, és l'organisme competent per a la gestió del sistema.
 
Els sistemes de gestió ambiental, com l'EMAS, ajuden les organitzacions a millorar l'eficiència dels seus recursos, reduir riscos i donar exemple amb la declaració pública de bones pràctiques. Els costos d'implementació del sistema queden compensats amb escreix pels estalvis que genera.
 
Actualment a Catalunya 285 organitzacions han assumit aquest compromís i s’han registrat a l’EMAS. El nostre país es troba en la quarta posició d’Europa en nombre d’empreses registrades.

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 74

Foto Comexi Group

Foto Comexi Group
JPG | 90

Foto La Page Original

Foto La Page Original
JPG | 89

undefined
undefined
undefined
undefined