• Es tracta del simulacre anual que estableix el Pla d’Emergència Interior de la central
  • Bombers de la Generalitat han posat en pràctica l’operativitat i la coordinació dels recursos amb els de la central nuclear amb l’objectiu de poder donar una millor resposta
Simulacre de gran incendi a la central nuclear d'Ascó
Aquest matí, s’ha realitzat un simulacre d’un gran incendi a la central nuclear d’Ascó on han participat els Bombers de la Generalitat.
 
Aquest simulacre forma part del Pla d’Emergència Interior de la Central que estableix l’obligatorietat de realitzar un cop l’any un exercici d’aquestes característiques.
 
Els Bombers de la Generalitat, que han participat amb cinc vehicles autobomba (una Bomba Urbana Pesada, una Bomba Nodrissa Pesada i tres Bombes Rurals Pesades), un vehicle autoescala, tres vehicles lleugers de comandament i una Ambulància amb membres del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), han posat en pràctica l’operativitat i coordinació dels recursos amb els de la central en cas d’una emergència en aquestes instal·lacions amb l’objectiu de poder donar una millor resposta.
 
Les funcions que han dut a terme els efectius dels Bombers de la Generalitat s’han centrat en l’ajuda i coordinació amb el personal de la central per tal de procedir amb el salvament de les persones i l’extinció de l’incendi que s’ha simulat que afectava al Grup II de la central.
 
Amb aquest simulacre, s’han posat en pràctica els procediments d’actuació en cas d’emergència que estableix el conveni signat el mes de gener entre el Departament d’Interior i l’Associació Nuclear d’Ascó-Vandellòs II, A.I.E (ANAV), resultat de la revisió i adaptació del que es va signar l’any 1991.
 
El conveni té com a objectiu millorar la seguretat, l’eficàcia i la coordinació dels recursos propis de les Centrals Nuclears i de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments en cas d’emergència. Estableix el material a disposició dels equips d’intervenció i la formació tant del personal de les Centrals Nuclears com dels Bombers de la Generalitat
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge dels Bombers de la Generalitat durant el simulacre

Imatge dels Bombers de la Generalitat durant el simulacre
JPG | 2103