Una dona s’ha accidentat a Olot (Garrotxa)
A les 08.21 hores d’aquest matí, s’alertava que una dona de 72 anys s’hauria fracturat el peu en caure a la zona del Bac de les Tries a Olot. Els Bombers, que han desplaçat un vehicle amb efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) han donat suport als efectius del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) per carregar la ferida a l’ambulància. Ha estat evacuada a l’Hospital d’Olot.
 
Ciclista accidentat a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
Els Bombers han desplaçat dues dotacions, al voltant de les 09.30 hores, a la zona de Mas Can Borrell, de Sant Cugat del Vallès, per un ciclista que ha caigut i ha resultat ferit a la cama. Els Bombers han dut el ferit fins a l’ambulància del SEM que l’ha traslladat a l’Hospital de Mollet.
 
Ciclista accidentat a Castellar del Vallès (Vallès Occidental)
A les 12.30 hores, els Bombers han rebut l’avís d’un altre ciclista accidentat en un camí forestal de difícil accés, entre el Puig de la Creu i Can Cadafalch. Fins al lloc s’hi ha desplaçat una dotació. El ferit, un home de 51 anys amb ferides de caràcter greu, ha estat evacuat amb l’helicòpter del SEM a l’hospital de la Vall d’Hebron.
 
Barranquista accidentat a Abella de la Conca (Pallars Jussà)
L’helicòpter, amb efectius dels GRAE, s’han desplaçat aquest migdia, a les 12.42 hores s’ha rebut l’avís, a la zona del barranc del Forat de Bóixols, per rescatar un home de 33 anys accidentat i ferit al genoll mentre feia el barranc. Ha estat traslladat amb l’helicòpter de rescat dels Bombers fins a l’Hospital de Tremp.
 

 
Excursionista accidentada a Marganell (Bages)
A les 13.29 hores els Bombers han estat activats per fer un nou rescat a la muntanya. En aquest cas, s’han desplaçat l’helicòpter de rescat amb efectius dels GRAE i del GEM (Grup Emergències Mèdiques) i dues dotacions terrestres dels Bombers fins a la muntanya de Montserrat, a la zona de Santa Cecília, al terme municipal de Marganell, a una zona de difícil accés per als vehicles. Els Bombers han efectuat el rescat i han dut la ferida fins a l’ambulància que s’esperava al pàrquing de l’ermita de Santa Cecília.
 
La ferida, una dona de 68 anys, ha estat evacuada amb l’ambulància del SEM a la Mútua de Terrassa, amb possibles fractures a la cama i a l’espatlla.
 
Excursionista accidentat a Collbató (Baix Llobregat)
Poc després, a les 13.35 hores, els Bombers han rebut un nou avís per un excursionista accidentat. Es tracta d’una dona que s’ha accidentat a la zona del Pujolet, al sector  del Jardinet, a Collbató.
 
Fins al lloc s’han desplaçat l’helicòpter amb efectius dels GRAE i del GEM i el suport de dues dotacions terrestres dels Bombers. Un cop fet el rescat la ferida ha estat traslladada fins a un pàrquing de Collbató on esperava l’ambulància del SEM. Ha estat evacuada, amb una possible fractura a la cama, a l’Hospital de Martorell.
 
Excursionista accidentat al Pradell de la Teixeta (Priorat)
Un vehicle lleuger dels Bombers s’ha desplaçat a les 15.07 hores, moment en què s’ha rebut l’avís, a la zona del Mas de la Masovera per un excursionista ferit a la cama. Els Bombers l’han traslladat fins al camí de les Antenes, que era el punt acordat on s’ha emplaçat l’ambulància del SEM.
 
 
Els Bombers de la Generalitat recorden que abans de sortir a fer una activitat al medi natural es tinguin en compte tot els consells de seguretat a la muntanya. Els podeu consultar en aquest enllaç www.gencat.cat/interior/seguretatmuntanya.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 24 de maig de 2015
17.30 hores

2  

Imatges

Rescat a Marganell 1

Rescat a Marganell 1 342

Rescat a Collbató

Rescat a Collbató 388

1  

Fitxers adjunts

Rescat a MArganell 2

Rescat a MArganell 2
JPG | 1117