• No s’han produït ferits, i en aquests moments s’ha normalitzat la situació
  • Protecció Civil ha desactivat el pla un cop comprovat que els valors de concentració del producte en l'aire no eren de risc
 
Protecció Civil de la Generalitat ha activat als volts de les 16.30 hores la fase d’alerta del pla especial d’emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT per un incident a la indústria Nitricomax S.L ubicada a la Canonja (Polígon Sud de Tarragona). A les 19.00 hores s'ha desactivat el pla un cop els tècnics de Qualitat Ambiental han comprovat que els valors de concentració del producte en l'aire no eren de risc. 
 
Segons informacions de l’empresa, s’ha produït una avaria a un bescanviador que ha provocat la sortida de gasos del procés de producció. Com a conseqüència d’aquesta situació, l’empresa ha aturat totalment la planta de forma controlada i han dirigit els gasos cap a la xemeneia. Amb tot, s’ha generat un núvol que s’ha desplaçat a l’exterior avançant en sentit nord cap al barri de Bonavista. El núvol, de color taronja, ha estat àmpliament visible des de l’exterior. Pel color i productes químics amb els que es treballa a les instal·lacions afectades, el núvol podria estar format per vapors nitrosos (òxids de nitrogen) i per tant podia ser tòxic inicialment. Per aquests motius s’ha posat en alerta de forma preventiva el PLASEQCAT seguint els protocols establerts.
 
A les 17.20 hores l’empresa ha comunicat que la situació estava controlada a la planta, on s’han activat en els primers moments les cortines d’aigua per abatre el núvol, i ja no hi havia fuita. Posteriorment a través del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT) Protecció Civil ha constatat que el núvol a l’exterior s’ha dissipat i que no s’estant rebent noves trucades al 112. En aquests moments s'han retirat del lloc els operatius d’emergència tant de l’interior com de l'entorn de les instal·lacions afectades.
 
Fins al lloc s’havien desplaçat 5 dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre elles el furgó de risc químic, també bombers d'empresa del parc químic sud de l'AEQT (Associació d'Empreses Químiques de Tarragona), efectius de la policia local i també de Mossos d’Esquadra. També s’hi han desplaçat tècnics de Qualitat Ambiental de la Generalitat per mesurar concentracions del producte en l'aire.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 91 trucades, 3 de les quals per molèsties. El Sistema d’Emergències Mèdiques ha confirmat, però, que no han hagut d’atendre ningú.
 
Protecció Civil no ha hagut d’establir mesures d’emergència per a la població, tampoc el confinament, tot i la proximitat d’alguns barris i zones urbanes pels quals s’ha fet seguiment de les possibles afectacions. Si que s’ha establert la recomanació de no apropar-se a la zona i mesures de control dels accessos per part de les policies.
 
El CECAT ha tingut coneixement que algunes activitats i particulars ubicats aprop de la zona afectada s'han confinat preventivament.
 
Per raons de seguretat, durant la nit s’alliberarà a l’atmosfera vapor que ha quedat encapsulat en el procés de fuita. Aquests vapors estan per sota dels nivells de toxicitat. Amb tot, si algun veí de la zona propera a la indústria o treballador d’empreses veïnes nota quelcom molest, irritatiu, etc, Protecció Civil de la Generalitat demana que truqui immediatament al telèfon d’emergències 112 i que n’informi, indicant la seva ubicació.