· El detingut circulava amb un vehicle sostret a Lleida
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra va detenir ahir al vespre, un menor de 16 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veí de Lleida, com a presumpte autor de dos delictes d’homicidi, un delicte de robatori i furt d’ús de vehicle, un delicte de conducció temerària i per conduir sense haver obtingut mai el carnet de conduir.
 
Els fets es van iniciar ahir, al voltant de les 20:35 hores, quan una dotació policial va detectar un turisme que constava com a sostret, mentre circulava pel barri del Secà de Sant Pere de Lleida.
 
Immediatament es va muntar un dispositiu policial per tal d’aturar el vehicle. El conductor, quan va detectar el seguiment policial, va fugir a gran velocitat, per diferents carrers de la ciutat, posant en greu risc la seguretat de la resta d’usuaris de la via.
 
El vehicle escàpol va fer cas omís a tots el requeriments policials per tal d’aturar-se i es va dirigir per la N-230 cap a Torrefarrera. Posteriorment, va tornar a dirigir-se cap a la ciutat de Lleida, on es va veure sorprès per un control policial que s’havia muntat a la cruïlla del camí de Montcada i l’avinguda de Pinyana.
 
En arribar al control, va pujar damunt de la vorera amb el vehicle i va atropellar intencionadament a un mosso d’esquadra i una vianant.
 
Com a conseqüència de l’envestida, les dues persones van resultar amb ferides greus a les extremitats i van ser traslladades a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.
 
Finalment, una dotació policial va aconseguir aturar el turisme i detenir el seu conductor, un menor de 16 anys.
 
El detingut passarà durant les properes hores a disposició judicial davant de la Fiscalia de Menors de Lleida
 
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 26 de maig de 2015