El Departament de Benestar Social i Família obre a partir de demà el període de preinscripcions pel segon període del programa “Vacances en família”. En total, s’ofereixen 23.240 places per a 4.377 famílies. Les estades tindran lloc entre el 4 de setembre d’aquest any i el 28 de febrer de 2016.
 
L’objectiu de “Vacances en família” és posar en valor el temps que comparteixen pares i fills i intensificar els seus vincles afectius. A la vegada, es pretén potenciar i facilitar el coneixement de Catalunya. D’aquesta manera, s’intensifica encara més l’orientació social i de servei públic de les instal·lacions de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya.
 
Com és habitual en les darreres edicions, el programa preveu ajuts afegits per a les famílies nombroses i monoparentals, ja que se’ls aplicarà un 10% de rebaixa sobre el preu del programa. Un total de 3.566 famílies nombroses i monoparentals s’han beneficiat d’aquest descompte des que es va introduir en l’edició del 2012 del programa. 
 
Des de la seva posada en marxa l’any 2005, 165.725 persones corresponents a 43.918 famílies han gaudit d’aquest programa. Hi ha hagut 505.715 pernoctacions.
 
Com a novetat a destacar, el programa incorpora dos nous albergs que iniciaran la seva participació en aquesta segona convocatòria 2015. Es tracta de l’alberg de Cal Pons de Puig-Reig i el Molí de Sant Oleguer de Sabadell.
 
Famílies destinatàries i procés d’inscripció
 
El programa està destinat a les famílies amb fills i filles de 0 a 17 anys. Aquestes famílies tenen la possibilitat de passar unes vacances als albergs de la Generalitat en diferents èpoques de l’any i de diferent durada.
                                                                          
·Les famílies interessades es poden preinscriure des de demà i fins el 22 de juny a través del web www.xanascat.cat. Amb la formalització de la preinscripció s’obté un número per participar en un sorteig públic davant notari, que se celebrarà el 23 de juny i servirà de referència per assignar definitivament les places.

1  

Fitxers adjunts

Albergs participants, calendari i procés de preinscripció

Albergs participants, calendari i procés de preinscripció
PDF | 35