• La vicepresidenta del Govern ha inaugurat aquest matí la conferència final del projecte COM&CAP MarInA-Med, en la qual també han participat el secretari d’Afers Exteriors i UE, Roger Albinyana, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font.
  • La Secretaria d’Afers Exteriors i la Unió Europea, juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, lideren aquest projecte, que té com a socis la Comissió Intermediterrànea de la CRPM, AVITEM, Arc Llatí i la regió italiana de Molise.

 

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, inaugura la conferència final del projecte COM&CAP MarInA-Med
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha inaugurat aquest matí la conferència final del projecte COM&CAP MarInA-Med, liderat per Catalunya en el marc del Programa MED, que s’ha celebrat al Museu Marítim de Barcelona. En la seva intervenció, Joana Ortega ha destacat que Catalunya ha mostrat sempre un ferm compromís de treball amb la Mediterrània perquè pugui esdevenir una regió de prosperitat i creixement inclusiu.
 
En aquest sentit, la vicepresidenta ha afegit que Barcelona, com a capital mediterrània, és “un pol de desenvolupament, innovació i diàleg” i que projectes com aquest són fonamentals per establir vincles Nord-Sud que vagin més enllà de fronteres. “Es tracta de prioritats compartides que ens ajuden a avançar en la creació d’una macroregió basada en la governança multinivell i la geometria variable d’aliances segons àmbits temàtics”, ha afirmat.
 
De la seva banda, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha recordat la necessitat d’aprofitar la potencialitat de la Mediterrània com a “punt central d’entrada dels fluxos mundials de comerç, moviments de béns i de persones”. El secretari ha subratllat que, en línia amb les línies d’acció europees, cal prioritzar les polítiques de transport i logística, energia i digitalització: “Des de Catalunya es treballa intensament perquè el corredor mediterrani sigui una realitat. Ens calen instruments de planificació per crear un espai mediterrani de competitivitat i eficiència, a disposició de les economies globals, regionals i locals, on s’hi desenvolupi indústria de valor afegit”.
 
Finalment, el secretari d’Afers Exteriors i la UE, Roger Albinyana, ha clos la conferència, tot posant en valor els resultats tant del projecte COM&CAP MarInA-MED liderat per Catalunya com els altres 13 projectes duts a terme en la darrera convocatòria del Programa MED. Albinyana ha destacat que iniciatives innovadores com aquesta “permeten millorar l’eficiència i l’impacte dels projectes”, i ha volgut subratllar el fet que “aquesta experiència de comunicació i capitalització liderada per Catalunya servirà com a exemple per a properes convocatòries del programa”. “El Govern ha cregut sempre en aquest projecte. Això és una mostra més del compromís de Catalunya amb la Mediterrània, i de la necessitat de treballar plegats per reduir les desigualtat entre els països del nord i els del sud”, ha conclòs Albinyana.
 
El projecte COM&CAP MarInA-MED liderat per Catalunya en el marc del Programa MED
 
El projecte COM&CAP MarInA-MED treballa la comunicació de 13 projectes marítims d'una mateixa convocatòria del Programa MED: MED-TRENDS, MED-IAMER, SMARTSPORTS, CAIMANs, POSEIDON, CORINTHOS, BLUENE, ENERCOAST, FISHMpMBLUE, MITOMED, Tourmedassets, MERMAID i NEMO. Tots ells són projectes de recerca en els àmbits del medi ambient, pesca, turisme, ports i les energies blaves, que pretenen aportar idees per a millorar les condicions ambientals i el creixement sostenible i també identificar les potencialitats de determinats sectors de cara a millorar l'ocupació laboral a la Mediterrània en l'àmbit marítim i les tendències de l'ús en el recursos marins i marítims en aquesta zona. La Direcció General de Relacions Exteriors del Govern ha liderat la gestió d’aquest projecte.
 
 

1  

Imatges

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha inaugurat la conferència final del projecte COM&CAP MarInA-Med

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha inaugurat la conferència final del projecte COM&CAP MarInA-Med 1530