El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha estat l’encarregat de presentar aquesta tarda el llibre La Franja de Ponent: aspectes històrics i jurídics, juntament amb el seu autor, l’historiador, escriptor i periodista Joaquim Monclús. Ha estat en el marc d’aquesta presentació que el conseller Gordó ha recordat que “com els lingüístics, els aspectes jurídics van lligats també a una manera de ser”.
 
Per al titular de Justícia, “aquest llibre era necessari per recordar la relació amb la Franja des d’un punt de vista jurídic, una relació que arrencava del segle XII”, i també l’ha definit com una eina de difusió.
 
Germà Gordó ha aprofitat les seves paraules per denunciar que “des del punt de vista de la nació plena”, la Franja està passant el que ha definit com un mal moment perquè “mai fins ara s’havia atacat la Franja des de la seva essència, la seva columna vertebral, la seva manera de ser: la llengua”.
 
A la presentació, també hi han assistit el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros; el president de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, Josep Cruanyes, i el secretari general de l’IEC, Romà Escalas.
 
 
 
26 de maig de 2015