El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat en roda de premsa que el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha informat, durant la reunió de Govern, de la situació “extremadament greu i delicada” de la tresoreria de la Generalitat de cara als propers dos mesos que, a excepció del pagament de  les nòmines, afectarà “de manera molt generalitzada els proveïdors i tots els departaments”. “Hi haurà un impacte fort”, ha alertat el conseller d’Economia als membres del Govern.
 
 Davant la gravetat de la situació, Mas-Colell convocarà els grups parlamentaris per informar-los la setmana vinent “amb tot detall” de les gestions que des del seu departament s’estan fent aquests dies amb el ministeri d’Hisenda i per demanar una “resposta conjunta” de les forces polítiques contra “l’asfíxia financera deliberada” que l’Estat infligeix a la Generalitat de Catalunya, ha explicat el portaveu Homs.
 
“Esperem trobar la màxima solidaritat de les formacions polítiques, al marge del color polític, perquè estiguin al costat d’allò que és de tots, perquè el perjudicat per aquesta asfíxia acaba sent el conjunt de la ciutadania a través de posar en perill la prestació dels serveis públics”, ha manifestat Homs. “Hem de fer pinya per denunciar aquests fets i a partir d’aquí aportar propostes de solució”, ha reblat.
 El conseller ha denunciat una “pinça diabòlica” entre el govern del PP, que “sotmet” la Generalitat a una asfíxia financera i de tresoreria “injustificable” i “aquells que critiquen la Generalitat per no pagar els deutes concrets” i que, segons Homs, “acaben sent còmplices d’una operació conscient i deliberada d’asfíxia”. “De vegades acabem trobant més comprensió en els sectors afectats que en formacions que en principi estan a les antípodes del PP”.
 
 Homs ha assenyalat el govern del PP com a “únic responsable” de la situació extrema de la tresoreria de la Generalitat, “per incomplir lleis, com la del finançament o la del compliment del dèficit, i per abusar de la seva posició” , però alhora ha lamentat que determinades formacions polítiques, “per interessos partidaris de curta volada”, “disculpin el PP i acabin assenyalant la Generalitat, que no té capacitat ni pulmó financer per fer-hi front” i és “qui paga les conseqüències d’aquesta acció premeditada i conscient que ha engegat el Govern espanyol”.
 
El conseller ha precisat que la situació de tresoreria de la Generalitat és complicada "sempre", però que s'agreujarà en els propers mesos, motiu pel qual el Govern considera necessari fer-ho públic ara. En aquest sentit, Homs ha alertat d'una “operació en tota regla del Govern del PP, que s’intensificarà en els propers mesos sense pietat”, per "presentar les comunitats autònomes com a ineficients”.