Moment de la presentació
Moment de la presentació
Es presenta l’adhesió de la FECOLL a la candidatura Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016
 
El conseller aposta per potenciar els productes singulars que tenim i que esdevenen la base d’una cuina que aporta un accent particular
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i president de la Fundació Dieta Mediterrània, Josep Maria Pelegrí, ha presidit avui, a Lleida, l’acte de presentació de l’adhesió de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (FECOLL) a la candidatura Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016.
 
Durant la seva intervenció, Pelegrí ha explicat que la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 és un reconeixement que posa de manifest que la gastronomia “és la nostra herència cultural i actualment la cuina catalana està liderant la gastronomia internacional”.
 
En aquest sentit, Pelegrí ha explicat que l’objectiu de Catalunya és promoure els productes alimentaris i la gastronomia catalana com a elements essencials de la identitat del país, i com a agents clau en la dinamització dels nostres principals sectors econòmics. “És a dir, aprofitar la capacitat tractora de la gastronomia per convertir-la en un element diferenciador i de valorització del territori, del paisatge i dels seus productes”, ha afirmat el conseller. “D’aquesta manera, ha continuat el conseller, ens trobem davant d’una gran oportunitat per a promocionar i cohesionar tot el sector, amb els agents públics i privats, i és una oportunitat per remar tots en la mateixa direcció, i fer un salt qualitatiu l’any 2016 i els anys següents”.
 
Pelegrí també ha afirmat que la gastronomia té un gran potencial per a Catalunya, per a la seva economia, per a la seva projecció exterior i per a la seva promoció interior. “La gastronomia ens ajuda a ser universals i globals, bo i essent locals; ens ajuda a potenciar aquells productes singulars que tenim i que esdevenen la base d’una cuina que aporta un accent particular”.
 
Per aquest motiu, el conseller ha exposat que la FECOLL sap prou bé l’impacte de les cargolades i dels cargols en la identitat, en el sentiment dels lleidatans i en l’economia de Lleida, no només en l’Aplec sinó al llarg de la temporada. “Per això celebro que s’uneixin a aquest gran projecte de país.”
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.