DAAM
El conseller Pelegrí en un moment de la cloenda
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha clos l’Assemblea General de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC).
 
En el seu discurs, el conseller ha volgut felicitar el sector per les dades de l’any passat. Per primer cop, la producció de carn a Catalunya va superar els 2 milions de tones el 2014, i va créixer 3,5% respecte a l’any anterior. Uns resultats molt positius malgrat el veto rus als productors agroalimentaris europeus, que demostren que la indústria càrnia té un paper estratègic en l’economia catalana.
 
Pelegrí ha recordat que l’objectiu del DAAM és “facilitar les coses a les empreses, conscients que l’empresa és qui reactiva l’economia, la que exporta i la que innova. Per això és important l’emprenedoria. En aquest sentit i, conscients que la innovació la fan les empreses, hem dotat el nou Pla de desenvolupament rural amb 17 M€ per a la innovació empresarial.”
 
Finalment, ha fet referència a dos punts que segons Pelegrí són rellevants per a la millora del sector carni, d’una banda ha assenyalat “l’oportunitat de l’etiquetatge per donar valor a les nostres produccions. El consumidor vol més informació sobre l’origen. I cal escoltar-lo”. D’altra banda,  també ha parlat del Projecte de Llei d’interprofessionals agroalimentàries, que permetrà crear estructures essencials per al futur del sector, amb la creació del Registre de les organitzacions interprofessionals agroalimentàries de Catalunya. “Un cop aprovada facilitarà la millor integració de la cadena de valor agroalimentària a través d'acords voluntaris entre les parts”.
 
En aquest mateix acte, el conseller ha lliurat una placa d’honor al president de la FECIC, Jaume Blancafort, pel seus 15 anys en aquest càrrec i ha lloat la seva tasca com a “clar defensor de la indústria càrnia catalana davant les diferents administracions i en favor de les empreses. Així com el seu tarannà. I la seva relació propera. Exponent de la modernització, de la internacionalització i de la competitivitat del sector carni. Un home d’empresa, compromès i amb una gran capacitat de lideratge.”