La Central Hidroelèctrica del Pont de Montanyana (Osca), gestionada per Endesa, ha realitzat aquest matí un simulacre d’incendi en un armari mentre s’efectuaven tasques de manteniment per part de dos operaris de la pròpia empresa. L’incident ha tingut lloc al marge esquerra del riu Noguera Ribagoçana, en territori català.
 
Amb la declaració de l’incendi, els dos operaris han sortit corrent i un d’ells en caure s’ha fracturat la tíbia i el peroné. El company il·lès ha alertat a la seva central de recepció d’alarmes (CRA), situada a Lleida. Al mateix temps, i com a conseqüència de l’incendi, s’ha dispara l’alarma d’incendis i s’ha rebut l’avís a la central d’Endesa, que immediatament ha alertat també la CRA de Lleida.
 
Ha estat llavors quan la CRA de Lleida ha activat al grup de primera intervenció de la pròpia empresa i ha alertat al telèfon d’emergències 112 i el Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat. S’han mobilitzat els Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques SEM.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha participat al simulacre amb el personal de guàrdia a la sala CECAT i un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Lleida que ha realitzat tasques d’observador.
 
Els Bombers de la Generalitat han desplaçat un camió d’aigua (bomba rural pesant) del parc de Tremp amb un comandament i quatre bombers i un vehicle lleuger de suport i coordinació amb dos efectius més (un comandament sotscap de guàrdia i un bomber de suport al comandament), amb una dotació total de 7 Bombers, que coordinadament amb el personal de l’empresa, han treballat en el rescat de la persona ferida com en l’extinció de l’incendi. La intervenció dels Bombers ha requerit de la instal·lació d’una línia d’aigua de 200 metres de longitud per l’interior d’un túnel monotub de sentit únic, per tal d’arribar a la zona del sinistre.
 
Els Bombers han evacuat el ferit fora de la zona calenta per tal de poder ser atès, en zona segura, pels serveis sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, que han desplaçat al lloc de l’incident una ambulància de Suport Vital Bàsic SVB amb 2 tècnics en transport sanitari. Un cop feta la recepció dels malalts, se’ls ha avaluat i estabilitzat per a procedir al trasllat a l’hospital de destí més adient segons la seva patologia.
 
Els Mossos d’Esquadra han participat al simulacre amb tres patrulles i 6 agents, i la seva tasca ha consistit en controlat els accessos i l’entorn per facilitar el treball de les altres unitats.
 
També han participat al simulacre com a observadors efectius dels Bombers del parc de Benavarri (Aragó).
 
 
IMPORTANT: AQUESTA  NOTA  DE  PREMSA  FA  REFERÈNCIA  A  UN  SIMULACRE

1  

Imatges

Foto del simulacre d'aquest matí

Foto del simulacre d'aquest matí 1542