• Els guanyadors de la segona edició dels App Awards d’mSchools gaudiran del primer campament tecnològic d’estiu dissenyat per ampliar els coneixements de programació i donar continuïtat pedagògica als continguts treballats al curs escolar
 
  • Els premiats es desvetllaran el proper 5 de juny durant l’App Awards Contest en què alumnes de 73 centres catalans presentaran els 134 projectes que han desenvolupat a les aules
 
Barcelona, 27 de maig de 2015.- Mobile World Capital Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA, organitza la segona edició de l’ App Awards Contest d’mSchools. Aquest concurs d’aplicacions mòbils que se celebra anualment en el marc de l’assignatura ‘Mobilitzem la Informàtica, ha atret en la primera fase de selecció un total de 134 projectes creats per alumnes de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà d’arreu de Catalunya. La xifra suposa un increment de la participació del 55% respecte a la primera edició del concurs.
 
El proper 5 de juny, al TecnoCampus de Mataró, 32 equips finalistes presentaran els seus prototips d’aplicacions mòbils en un espai d’exposició que, simulant un recinte firal, els permetrà interactuar tant amb el públic assistent com amb els jutges de la competició. Un jurat professional reconeixerà les apps més innovadores per a quatre categories: robòtica i control de dispositius, oci i gestió personal, aplicacions educatives i serveis a la comunitat i ciutadania. Per a cada una d’elles es reconeixeran dos projectes, un desenvolupat per alumnes d’ESO i l’altre per alumnes de Batxillerat o Cicles Formatius, que participen per primera vegada al concurs. També s’entregarà un novè guardó per votació popular entre els assistents a la jornada.
 
  
Impuls a la formació tecnològica
 
Els integrants dels 9 grups guanyadors, al voltant de 45 estudiants, seran guardonats amb una estada a l’mSchools Tech Camp. Aquests campaments tecnològics tindran lloc per primera vegada a la Casa de Colònies Dom Bosco de Castellnou de Bages entre el 18 i 26 de juliol i permetran gaudir d’una immersió completa en el món de la mobilitat i el disseny d’aplicacions a la vegada que ho compaginaran amb activitats d’oci i lleure.
 
L’experiència, dissenyada específicament per als alumnes guanyadors de mSchools l’App Awards Contest, els permetrà treballar amb docents experts en tecnologia, programació, disseny, creativitat o emprenedoria entre altres matèries.
 
Els guanyadors de l’App Awards Contest també rebran un Chromebook per cortesia de Zurich, dispositiu amb què treballaran al campus d’estiu. De la mateixa manera Xnergic també oferirà premis entre tots els alumnes finalistes.
 
‘Mobilitzem la Informàtica’
 
Una de les iniciatives del programa mSchools és ‘Mobilitzem la Informàtica’, l’assignatura optativa d’informàtica que s’imparteix a més de 300 centres d’educació secundària de Catalunya. Durant el curs 2014-2015 un total d’11.150 alumnes de secundària, majoritàriament de 4t d’ESO, han seguit el programa i per primera vegada, 8 centres de Formació Professional s’han sumat a la iniciativa. Aquesta incorporació ha permès que 500 alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà vinculats a la Informàtica, Administració i Gestió, Comerç i Arts Gràfiques hagin cursat també l’assignatura.
 
‘Mobilitzem la Informàtica’ se centra en la conceptualització, disseny i desenvolupament de prototips d’aplicacions mòbils. L’objectiu és que els alumnes ideïn i desenvolupin conceptes creatius en forma d’app per aportar solucions a problemes del seu entorn i millorar hàbits quotidians.
 
mSchools és una iniciativa impulsada per Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.
 
 
 
 
 
mSchools és un programa educatiu pioner destinat a que els estudiants de secundària de Catalunya treballin a l’aula amb tecnologia mòbil a través de la creació i ús de solucions mòbils. Impulsat per Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA, mSchools té com a objectiu millorar el rendiment acadèmic dels alumnes i reduir les taxes d’abandonament escolar. El programa planteja un desenvolupament curricular complet vinculat a la tecnologia mòbil i a les seves aplicacions en l’entorn social i econòmic.
 
Mobile World Capital Barcelona (MWCB) és una iniciativa destinada a convertir la ciutat de Barcelona en un centre de referència de tecnologies mòbils i digitals, així com millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. Amb el suport d'institucions públiques i privades, MWCB treballa per transformar sectors com l'economia, l'educació, la salut i l'estil de vida a través de quatre programes: Emprenedoria i Innovació, mSchools, mHealth i Smart Living. A més d'albergar Mobile World Congress, MWCB també impulsa altres comunitats com Mobile World Centre i 4Years From Now (4YFN), l’esdeveniment per connectar startups de l’àmbit de les tecnologies mòbils.
Changing together: www.mobileworldcapital.com