foto
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha presidit aquesta tarda l’acte commemoratiu del centenari de l’Institut La Pineda de Badalona. La consellera, que ha dut a terme la cloenda de l'acte, ha visitat després l’exposició commemorativa. També hi han participat el director de l’Institut, Esteve Rovira, el tinent d’alcalde de l’àmbit d’Atenció a les persones i regidor d'Educació, Juan Fernández, i la tècnica de l’Arxiu Històric Municipal, Montserrat Carreras.
 
A més, a la celebració hi han intervingut ex alumnes de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis i de la branca d'electricitat de Formació Professional, així com alumnes actuals de batxillerat i del cicle formatiu de grau superior de Secretariat. Durant l’acte s’han presentat peces musicals, dues d'elles a càrrec del cor de l'Institut. També hi ha estat present la directora de Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona Comarques, Montserrat Llobet.
 
Aquest acte s'ha emmarcat dins de les diverses activitats programades amb motiu del centenari de l'Institut. Per exemple, els alumnes han plantat 100 pins, han muntat diverses exposicions i han organitzat trobades per antics alumnes i professors. A banda, el 18 de juny, juntament amb la clausura del curs, es presentarà un llibre commemoratiu. Les celebracions del centenari finalitzaran l'1 d'octubre amb una exposició sobre Pompeu Fabra, que va ser el primer director del centre l'any 1915.
 
L'actual Institut La Pineda va començar el 1915 com a l'Escola municipal d'Arts i Oficis i, l'any 1957, va passar a anomenar-se Escola de Maestria Industrial. Posteriorment el 1970, l'escola es va convertir en l'Institut de Formació Professional anomenat Badalona 1. Vuit anys després, l'Institut es va dividir en dues àrees i finalment el 1983 es va inaugurar l'actual edifici de la Pineda.
 
Cent anys després l’Institut La Pineda ofereix estudis d’ESO a 351 alumnes, de batxillerat a 98 alumnes i de diversos cicles formatius a 552 alumnes. A més, en el centre es realitza formació professional en modalitat dual en el grau superior en Prevenció de riscos professionals. Per al proper curs 2015-2016, es preveu incorporar oferta dual al grau superior d’Eficiència energètica i energia solar tèrmica, i al grau mitjà d’Instal·lacions de producció de calor.
 
 
27 de maig de 2015
 
 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 945