• El Congrés, que s’ha inaugurat aquest matí, està organitzat per les institucions internacionals en matèria d’execució penal i polítiques penitenciàries Europris, Icpa i Cep, amb el suport del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia
Departament de Justícia
Barcelona acull avui i demà el Congrés internacional sobre tecnologia i execució de les penes, que organitzen l’Associació Internacional de Serveis Correccionals i Presons (ICPA), l’Organització Europea de Presons i Serveis Correccionals (EUROPRIS) i la Confederació Europea de la Probation (CEP), en col·laboració amb el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) del Departament de Justícia. En el Congrés participen més de 200 persones procedents de 30 països en representació dels continents asiàtic, africà, europeu, Amèrica del Nord i Oceania.
 
En el marc d’aquest Congrés (Technology in Corrections: Challenges for the Future), que se celebra al CEJFE, es tractarà sobre temes com ara la tecnologia aplicada a la gestió dels infractors i la seguretat i la participació dels infractors. A més, es debatrà també sobre el paisatge als sistemes correccionals europeu i americà, així com el futur de la tecnologia a les presons.
 
Les institucions organitzadores han triat Barcelona per la seva capacitat d’organització d’esdeveniments d’aquestes característiques, però sobretot pel coneixement que hi ha a Catalunya del sistema d’execució penal, qualificat com un dels més innovadors a nivell europeu. El Departament de Justícia és membre de l’EUROPRIS I del CEP (European Organization for Probation), el president de la qual és el subdirector d’Execució Penal a la Comunitat de la Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Marc Cerón. 
 
Des de fa 30 anys el Govern de la Generalitat ha implantat un model d’execució penal i penitenciària que és referència arreu d’Europa pels seus resultats òptims en la rehabilitació i reinserció de les persones penades. Catalunya és, alhora, capdavantera a l’Estat espanyol i a Europa en l’atenció a la víctima del delicte i en l’aplicació de programes de justícia restaurativa, molt especialment de mediació penal.

1  

Imatges

Acte inaugural

Acte inaugural 589