En l’acte institucional celebrat al Parlament el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la consellera de Benestar Social i Família anuncia una campanya de difusió de la llei que va ser aprovada el passat mes d’octubre
 
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha assegurat avui que el Govern està “plenament compromès en la lluita contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia”. Durant la seva intervenció en l’acte institucional que ha tingut lloc aquesta tarda al Parlament per a commemorar el Dia Internacional contra l’Homofòbia, Munté ha lamentat que “encara hi hagi persones intolerants que no respectin un fet tan bàsic com que tothom és lliure d’estimar qui vulgui”.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha assegurat que “és bo no oblidar que encara avui en dia ser homosexual és il·legal a 80 països i que en 10 d’ells es podria imposar la pena de mort per motius d’orientació sexual”.
 
“Afortunadament”, ha afegit, “a Catalunya la situació és molt diferent”. Munté ha recordat que al nostre país és “un dels pocs racons del planeta amb una legislació clarament a favor del col·lectiu”, no només per la Llei 11/2014 sinó també per l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i altres lleis aprovades pel Parlament.
 
De fet, sobre la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, la consellera de Benestar Social i Família ha afirmat que és “una eina potent” i que el Govern està treballant en el seu desplegament. “En aquests pocs mesos de vigència de la Llei”, ha dit Munté, “estem fent una funció pedagògica i de sensibilització en molts àmbits on fins ara no s’havia ni plantejat aquesta qüestió, com és l’àmbit de les empreses privades”.
 
A més, la consellera ha recordat que “una de les iniciatives que estableix aquesta Llei és la seva pròpia difusió” i, en aquest sentit, ha anunciat que “el Govern està treballant en la difusió d’una campanya que en molt pocs dies es podrà veure a través dels mitjans públics”.