Fotografia
•    L’acord permetrà que 300 treballadors d’empreses associades a l’entitat puguin acreditar la seva experiència laboral

•    El procediment el duran a terme conjuntament el Departament d’Ensenyament,  el Servei d’Ocupació de Catalunya i la Confederació de Comerç

El Departament d’Ensenyament i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) han signat un conveni de col•laboració amb la Confederació de Comerç de Catalunya per dur a terme una convocatòria específica d’avaluació i d’acreditació de competències professionals en l’àmbit de la compravenda. L’acord l’han signat a la seu d’Ensenyament el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, la directora del SOC, Olga Campmany, i el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile.

L’acord preveu 300 places adreçades a treballadors d’empreses i autònoms associats a la Confederació de Comerç perquè puguin demostrar les seves competències laborals i assolir així l’acreditació de les qualificacions professionals vinculades al comerç. Concretament, els participants podran acreditar, dins l’àmbit de la compravenda, dues qualificacions: activitats de venda i activitats de gestió del petit comerç. Aquest procediment es durà a terme en centres dependents del Departament d’Ensenyament.

Prèviament, professionals vinculats a la Confederació de Comerç de Catalunya han hagut de ser habilitats com a informadors/orientadors, assessors i avaluadors experts en comerç. Així es podrà garantir la participació dels professionals experts del sector en el procés d’assessorament i avaluació dels candidats. Per aconseguir-ho, aquests treballadors experts van haver de superar un curs que organitza l’Institut Català de les Qualificacions Professionals.

Aquest acord prové del conveni marc de col•laboració que va signar al juny de 2014 la Generalitat de Catalunya, a través del SOC i d’Ensenyament, amb Foment del Treball Nacional i FEPIME-Catalunya per facilitar l’acreditació de l’experiència laboral i els aprenentatges no formals dels treballadors de les empreses associades i a les seves organitzacions sectorials i territorials. La Confederació de Comerç de Catalunya, associada a Foment del Treball Nacional i FEPIME, vol promoure l’acreditació del personal de les empreses i autònoms que hi estan associats.

Es tracta del segon conveni que es signa derivat del conveni marc amb Foment del Treball Nacional i FEPIME-Catalunya. El passat mes de febrer es va signar un acord per a l’avaluació i acreditació de competències professionals entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant els departaments d’Ensenyament i de Presidència, i l’Associació d’Empresaris de Clubs Catalans de Fitness.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de la signatura del conveni

Fotografia de la signatura del conveni
JPG | 4230