Foto edifici Fuerteventura
El secretari d’Habitatge i Millora Urbana i president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Carles Sala, ha lliurat aquest matí les claus dels 23 habitatges nous,  construïts per l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, i que estan situats en un solar del carrer de Fuerteventura, cantonada amb el carrer de l’Argentina, al barri d’Arraona de Sabadell (Vallès Occidental). A l’acte hi ha assistit el president de l’Associació de Veïns Arraona-Merinals-Can Gambús, Salvador Tamborero, els arquitectes que han dissenyat el projecte i representants de l’empresa constructora i de l’Incasòl.
 
El bloc 8 del carrer de Fuerteventura, té 23 habitatges tots ells amb tres dormitoris, excepte un que en té dos i està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. La superfície útil dels habitatges és d’uns 75 m2. La promoció compta amb un aparcament a la planta soterrània i disposa de 23 places de cotxe. Les instal·lacions de l’edifici disposen d’una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i de plaques d’aprofitament de l’energia solar per produir aigua calenta sanitària.
 
L’obra ha estat executada per l’empresa constructora 1953 Grup Soler Constructora S.L., a partir del projecte de l’arquitecte Ignasi Sánchez Domènech. La direcció facultativa ha estat a càrrec de  Margarita Garcia Sabater, arquitecta i Francisco Domínguez García, arquitecte tècnic. Conjuntament amb les obres de construcció del bloc 8, s’ha dut a terme una primera fase d’urbanització de l’entorn del bloc, a partir d’un projecte de l’arquitecte Àngel Figuerola i Solà, que comprèn l’acabament d’un dels passatges transversals previstos entre el carrer Fuerteventura i el carrer Brasil i les connexions de serveis i l’accés al bloc 8.  Els treballs han suposat una inversió de 2,26 MEUR i s’han executat en un termini de 27 mesos.
 
497 habitatges construïts dels 600 que cal substituir
 
Aquesta promoció forma part de la sisena fase del procés de remodelació del barri d’Arraona que suposa la construcció de dos blocs d’iguals característiques, el bloc 8 que avui s’ha lliurat i el bloc 7, actualment en construcció i amb una data de final d’obres prevista per al mes d’abril de l’any vinent.
 
El procés de remodelació iniciat el 2001 preveu la substitució d’aproximadament 600 habitatges  del barri afectats per patologies estructurals. Fins el moment s’han construït 497 habitatges i se n’han enderrocat 456 d’un total de 15 blocs. La continuïtat del procés de remodelació ha estat considerat com a obra prioritària pel departament de Territori i Sostenibilitat.

1  

Imatges

Foto edifici Fuerteventura

Foto edifici Fuerteventura 386

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 435