El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que a les 15.00 h d'avui dissabte 30 de maig ha finalitzat l’operació sortida del dispositiu especial de trànsit amb motiu d’aquest cap de setmana llarg per la festivitat local de l'1 de juny. Des d’ahir divendres 29 de maig a les 15.00 h han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona el 95,4% dels 540.000 vehicles previstos.
 
Al llarg d’aquest matí l’operació s’ha desenvolupat sense problemes viaris importants a les carreteres catalanes i només convé destacar trams d’intensitat circulatòria a la C-32 a Vilassar de Mar i Mataró, a la GI-600 a Tordera, a l’AP-7 a Montornès i la Roca del Vallès i en el tram sud de l’autopista a les sortides del Vendrell i Altafulla.
 
Per facilitar la mobilitat cap a la Costa Brava s’ha invertit la prioritat de la rotonda de la Nàutica de la GI-662 a Castell-Platja d’Aro. D’altra banda, ahir es va obrir el carril bus-VAO de la C-58 a tots els vehicles en sentit Ripollet per afavorir el trànsit de sortida.
 
Des de les 15.00 h d’ahir s’han registrat dos accidents mortals de trànsit amb dues víctimes mortals a la xarxa viària de Catalunya. El darrer sinistre ha succeït aquest matí a al N-240 a Vallmoll, on un turisme ha sortit de la via i ha mort una menor. Ahir a la tarda a la LP-7041 un altre cotxe va sortir de la via i el conductor i únic ocupant,  Josep L. P., de 80 anys i veí de Seròs, va resultar mort.
 
L’operació tornada d’aquest cap de setmana llarg es concentrarà sobretot dilluns 1 de juny a la tarda, amb un previsió de tornada de 340.000 vehicles. Les vies i trams que poden registrar més volum de trànsit són: 
 
  • AP-7  nord: Sant Celoni – La Roca del Vallès i Maçanet
  • AP-7 sud: Vilafranca del Penedès - Martorell
  • C-31/C-65:   Platja d’Aro – Santa Cristina - Llagostera
  • C-32 nord: Arenys – Vilassar
  • C-32 sud: Sant Pere de Ribes  – Sitges i Sant Boi de Llobregat
  • N-340: El Vendrell – Torredembarra i Vallirana

 

L’SCT vol remarcar la necessitat de no abaixar la guàrdia en cap moment durant la conducció per tal d’evitar accidents el que resta de període festiu, i a més recorda la importància d’utilitzar els elements de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics durant la circulació; de respectar els límits de velocitat, i de no combinar l’alcohol i la conducció.