· L’home es quedava el diners de la paga i senyal que els turistes pagaven pel lloguer d’una casa inexistent
 
 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses (Alt Empordà) van detenir el dia 22 de maig, un home, de 50 anys, de nacionalitat francesa i veí Chateau-Thierry (França), com a presumpte autor de vint-i-vuit delictes d’estafa.
 
Els fets es remunten als mesos d’estiu de l’any 2014, quan els agents de la comissaria de Roses van obrir una investigació al detectar diferents casos d’estafa a turistes que anaven a passar les seves vacances a la zona.
 
Els mossos van constatar que, a través de diferents portals d’internet, s’oferien diferents cases per llogar durant la temporada de vacances a la població de Roses.
 
Les víctimes, des del seu país, es posaven en contacte amb la persona de contacte i, després de fer tractes, els ingressaven la quantitat econòmica acordada en concepte de paga i senyal o lloguer sencer, de la temporada que volien gaudir de la casa.
 
Quan els turistes arribaven a la població de Roses es trobaven que la casa, o bé no existia, o, en altres casos, hi vivien els seus legítims propietaris que, òbviament, no sabien res de cap lloguer.
 
Els mossos van estar investigant qui podia estar al darrera dels fets i finalment van identificar una persona de nacionalitat francesa, com a presumpte autor de les estafes. Els feTs coneguts ascendeixen a vint-i-vuit, sense comptar les víctimes que no haurien denunciat.
 
Els policies es van trobar amb la dificultat que aquesta persona no tenia un domicili concret. Finalment, el dia 22 de maig els agents van localitzar i detenir aquesta persona quan circulava amb un cotxe per la població de Roses.
 
El detingut, que té nombrosos antecedents per fets similars, va passar el dia 23 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.
 
 
Àrea de Comunicació
Girona, 31 de maig de 2015