El Govern de la Generalitat ha nomenat avui Maria Carme Duch nova directora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Duch substitueix Olga Campmany després d’haver-se completat el procés de reestructuració de l’organisme i l’impuls del projecte de llei del sistema d’ocupació. Així, la ja exdirectora del SOC tornarà a la seva anterior ocupació, de directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, precisament el càrrec que abandona Duch per assumir la seva nova responsabilitat.
 
Nascuda el 1958 a Bellpuig (Urgell), Maria Carme Duch és diplomada en hoteleria i turisme, llicenciada en Ciències del Treball per Universitat Rovira i Virgili i màster en gestió i administració local per la Universitat Autònoma de Barcelona. Degut a la seva especialització acadèmica i tècnica, l’any 1984 va començar una trajectòria com a docent a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils (Baix Camp); en aquest centre formatiu va treballar fins l’any 2012, arribant a assumir les responsabilitats de cap d’estudis, coordinadora de Formació Professional i directora, entre d’altres.
 
En quant a la seva trajectòria política, Duch va ser entre 2003 i 2007 tinent d’alcalde d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Tarragona, i fins 2011 regidora d’aquest consistori. L’any 2012 va ser nomenada directora tècnica de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals, responsabilitat que va cedir dos anys després per ocupar la direcció del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.