• El cap de l’Executiu destaca que Catalunya, Balears i València són els territoris que més creixen i reivindica de nou el corredor ferroviari del Mediterrani
  • Artur Mas ha inaugurat aquesta tarda la nova planta de l’empresa Kemira, dedicada al productes químics per al tractament de l’aigua
El president i els responsables de l'empresa en un moment de la visita. Autor: Jordi Bedmar
El president i els responsables de l'empresa en un moment de la visita. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat en relleu les darreres dades d’ocupació a Catalunya i les de creixement econòmic, però ha lamentat que s’ha fet “amb infraestructures públiques infradotades”. “En condicions no òptimes estem fent una gran feina”, ha afirmat Artur Mas, que s’ha preguntat “què podríem arribar a fer si tinguéssim unes condicions millors?”.
 
Per aquest motiu, el cap del Govern ha reivindicat de nou el corredor ferroviari del Mediterrani i ha recordat que, a més de Catalunya, dos dels territoris que més creixen econòmicament, per sobre de la mitjana de l’Estat, són les Illes Balears i el País Valencià, situats en aquest eix.
 
El cap de l’Executiu ha subratllat el creixement econòmic català durant la inauguració de la planta de l’empresa finlandesa Kemira, al polígon industrial de la Canonja, al camp de Tarragona. La planta és una de les més grans de producció d’Europa destinada a la fabricació de productes químics per al tractament de l’aigua i compta també amb una unitat per a la fabricació d’agents d’encolat utilitzats en la industria de polpa i paper.
 
El president Mas també ha fet referència al potencial de la indústria química a Catalunya i, en especial, a les comarques de Tarragona. Ha recordat que gairebé el 50% de tota la producció química de l’Estat es troba a Catalunya i que, de tota la indústria química catalana, la meitat correspon a l’àrea del camp de Tarragona. “Aquest fet ens obliga a estar amatents per no perdre pistonada i concentrar esforços perquè aquest futur industrial i químic a aquestes comarques sigui el que necessitem”, ha assegurat.
 
En aquest sentit, ha fet notar que “a les comarques de Tarragona s’ajunta la producció científica i la recerca, una formació professional de primer nivell, la indústria química i l’aparell logístic”.
 
La planta de Kemira, situada a la zona industrial de Bayer MaterialScience, a la Canonja, se suma a la que la companyia té a Dormagen (Alemanya), inaugurada recentment. La companyia ha invertit gairebé 40 milions d’euros en totes dues plantes. Artur Mas ha tancat la seva intervenció amb un agraïment a Kemira per aquesta inversió i a Bayer per l’associació de totes dues empreses “amb una mentalitat win win, on hi guanya tothom”.
 
En l’acte d’inauguració també hi han intervingut el CEO de Kemira, Jari Rosendal; l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz; el director general de Bayer MaterialScience, Jesús Loma-Osorio; i el director general de Kemira Ibérica, Lluís Sabaté. L’acte ha comptat a més amb la presència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, i l’ambaixador de Finlàndia, Roberto Tanzi-Albi, entre d’altres.

1  

Imatges

Inauguració de la planta de l'empresa Kemira a Tarragona

Inauguració de la planta de l'empresa Kemira a Tarragona 1323