La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha recordat avui al Parlament de Catalunya que el país fa proves diagnòstiques a primària des de l’any 2000. D’aquesta manera ha donat resposta a la pregunta del grup d’ICV-EUIA sobre les proves de tercer de primària. La consellera ha afirmat que la majoria dels alumnes han realitzat les proves i que només han deixat de fer-les el 0,07% dels alumnes.
 
En aquest sentit, ha defensat als directors assegurant que han fet la seva feina i ha apuntat que en tot cas són els ajuntaments els que han de sancionar els pares que no porten els alumnes a l’escola. També ha dit que la feina dels inspectors és procurar “que es compleixin les orientacions del curs”.
 
Rigau ha advertit que “no fem de la pedagogia sempre política” ja que dificulta el procés habitual dels centres. Així ha insistit que les proves de tercer són una aturada “a mig camí” que permeten saber com es desenvolupa l’alumne. I s’ha preguntat: “pot un pare decidir si el seu fill fa una activitat educativa dins del centre?”.
 
3 de juny de 2015