• El Departament de Cultura i l'Acadèmia del Cinema Català impulsen la participació del cineasta en la trobada Sunday in the Country
El cineasta català Carlos Marques-Marcet, guanyador del Premi Gaudí 2015 al Millor Director per la pel·lícula 10.000KM, ha estat el seleccionat aquest any com a representant del talent català a la trobada Sunday in the Country, organitzada per l’European Film Academy (EFA).
 
Sunday in the Country, activitat que té lloc del 5 al 8 de juny en el marc de l’Avvantura Film Festival a l’illa croata Ugljan, aplega 13 joves cineastes de 10 països diferents d’Europa (Alemanya, Bulgària, Croàcia, Eslovènia, Espanya, Irlanda, Israel, Montenegro, Polònia, Suècia, Suïssa). Els cineastes compartiran un cap de setmana amb quatre reconeguts professionals, membres de l’EFA: : Helena Danielsson, productora de pel·lícules com Beyond i Cargo, guardonada amb el Premi Eurimages 2012; Christophe Leparc, director de La Quinzaine des Réalisateurs de Cannes; Sergej Stanojkovski, director i productor croat, organitzador del Festival de Cinema de Avvantura a Zadar i el també croat Ognjen Sviličić, director de, per exemple, These are the rules i Armin.
 
Carlos Marques-Marcet té una llarga trajectòria com a director. Va iniciar la seva carrera rodant curtmetratges i té en el seu haver premis de prestigi: Údols va ser considerat el Millor curt de l’any 2008 per Cahiers du Cinéma o The Yellow Ribbon (2012), premiat també com a Millor curt per l’Associació de Directors Nord Americans (DGA).
 
Per segon any consecutiu, un cineasta català assisteix al Sunday in the Country. L’any passat, la seleccionada va ser Neus Ballús, directora i guionista de La Plaga (en aquest enllaç podeu veure la seva crònica després de la seva estada al Sunday in the Country 2014).
 
Sunday in the Country se celebra des de 1995. L’esdeveniment alterna el país que acull l’esdeveniment. Catalunya ho va fer l’any 2010 i va comptar amb la presència del distribuïdor polonès Jakub Duszyński, del director i guionista alemany Dani Levy i del director i productor espanyol Antonio Saura.
 
La participació de Marques-Marcet és fruit de l’impuls del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, patró de l’European Film Academy, i de l’Acadèmia del Cinema Català, membre de la FAN of Europe, Film Academies Network of Europe de l’European Film Academy, EFA, des de juliol de 2013. Ambdues institucions treballen conjuntament per promoure l’intercanvi d’experiències cinematogràfiques.