• La creació de llocs de treball i l’impacte econòmic de 500 milions d’euros, aspectes destacats en la valoració dels festivals de música a Catalunya
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha valorat, en el Ple del Parlament d’aquest matí, l’impacte que els diferents festivals de música tenen a Catalunya, tant a nivell cultural com social i econòmic. Ha destacat que “Junts, tots ells, composen una contribució de primer ordre, des del punt de vista cultural, però també des del punt de vista econòmic, des del punt de vista de la cohesió dels nostres territoris, perquè tenen lloc a indrets molt diversos de Catalunya i fan aportacions molt significatives a la cultura i a les economies locals”.
 
Mascarell ha afegit que “els 360 festivals que se celebren al llarg de l’any suposen prop de 2 milions d’espectadors; milers d’oportunitats de feina per a molts dels nostres intèrprets, per a molts dels nostres músics; molts llocs de treball, des del punt de vista dels tècnics que hi treballen, i una aportació que calculem a l’entorn d’uns 500 milions d’euros”.
 
El conseller de Cultura ha posat com a exemple el festival Primavera Sound, celebrat el darrer cap de setmana de maig, que ha representat un volum de 130.000 pernoctacions a Barcelona al llarg de cinc dies i un total de 180.000 assistents. També s’ha referit al Festival de Música Antiga dels Pirineus que “contribueix a posar el Pirineu en el mapa de la cultura europea”.
 
També ha valorat com a clau d’èxit el talent emprenedor de les persones i empreses que fan possible totes aquestes cites culturals i la voluntat de cooperació “el talent emprenedor de tantíssima gent, doncs, que ha trobat la manera de tirar endavant unes programacions, que solen ser excel·lents, molt bona gestió, una bona implicació del públic, una forta vinculació amb l’entorn i una més que notable voluntat de cooperació entre tots els agents que hi participen”.
 
El conseller de Cultura ha conclòs que “seguirem fent, a través del nostre suport, de Catalunya, un país de festivals”.